понеділок, 02 березня 2015 12:50

У Британії вийшла книга про боротьбу Джоан Роулінг з видавцями

У Британії вийшла книга про боротьбу Джоан Роулінг з видавцями

Керівник відділення дитячих книг аукціонного дому sotheby's Філіп Еррінгтон опублікував книгу JK Rowling: A Bibliography, присвячену роботі британської письменниці Джоан Роулінг над серією романів про Гаррі Поттера, повідомляє The Guardian. У праці Еррінгтона описується період з 1997 по 2013 рік.

Еррінгтон розповідає, зокрема, про співпрацю Роулінг з редакторами і видавцями. Наприклад, в процесі роботи над романом "Гаррі Поттер і Таємна кімната" їй довелося вирізати текст пісні привида Майже-Безголового Ніка - у видавництві її визнали зайвою. Пізніше письменниця опублікувала ключовий, на її погляд, уривок в інтернеті.

Відзначається, що Роулінг була стурбована тим, що редактори попросили її значно скоротити текст рукопису "Таємної кімнати", але погодилася піти на цей крок. Пізніше вона написала: "Я зробила навіть більше, ніж ви запропонували, але я тепер дуже щаслива. Ця важка робота і постійні переписування нарешті закінчилися. Але якщо потрібно вирізати ще більше, то я готова".

У книзі Еррінгтона також наводяться варіанти назви книги "Гаррі Поттер і Кубок вогню", які Роулінг пропонували редактори. Зокрема, рекомендувалися заголовки "Гаррі Поттер і Пожирачі смерті", "Гаррі Поттер і Вогненний кубок" і "Гаррі Поттер і Три чемпіони".

Еррінгтон опублікував кілька інтерв'ю з видавцями, архівні матеріали та листи письменниці.

Перший роман Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і філософський камінь" був надрукований в 1997 році. Останній, сьомий, "Гаррі Поттер і Дари смерті" - у 2007-м. Книги про юного чарівника - найпопулярніші сьогодні дитячі твори, загальний тираж яких склав понад 500 мільйонів примірників. Романи Роулінг перекладені на 67 мов. Вся книжкова серія була екранізована.

Зараз ви читаєте новину «У Британії вийшла книга про боротьбу Джоан Роулінг з видавцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі