пʼятниця, 30 грудня 2011 13:30

У 2012-ому вийде кілька знакових українських фільмів

У 2012-ому вийде кілька знакових українських фільмів

У 2012-му році очікується кілька знакових прем'єр українських фільмів. Серед них: кіноальманах "Україно, goodbye!" та "Параджанов".

Кіноальманах "Україно, goodbye!" - це  30 короткометражок від різних режисерів про причини масової еміграції українців. Продюсер стрічки - Володимир Тихий.

"Першого дня мали знімати довгий підземний коридор у крематорії, герой її фільму вирощує помідори на балконі й удобрює їх попелом із крематорію. Приїхали рано-вранці. Потрібних нам працівників ще не було. Довелося самій вирушити на катафалку під землю. Бадьорість моя різко випарувалася, коли раптом стало дуже холодно і тихо. Я опинилася посеред порожнього тунелю, де навіть мобільний не ловив. Але під кінець зйомок освоїлися, роззнайомилися з усіма. Один патологоанатом навіть розповів історію, дуже подібну до нашого сценарію", - розповіла режисер однієї з короткометражок  "Без ГМО" Лариса Артюгіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське кіно про війну показали в Швейцарії

Стрічка "Параджанов" Олени Фетісової — це картина про життя режисера Сергія Параджанова. Спільне виробництво України, Франції, Нідерландів, Вірменії й Грузії. Головну роль грає француз вірменського походження Серж Аветікян.

"Усі сумніви щодо актора необґрунтовані. Він жив у Вірменії до 15 років, потім переїхав до Франції. Тому про життя в СРСР знає не з чуток. Те, що він не схожий на Параджанова, нормально. Ми й не хочемо створювати копію. Адже людей, які знали режисера особисто, сьогодні залишилося не більше сотні. І не для них стрічка, а для глядачів. Головна тема сценарію – як Параджанов знімав фільми. У стрічці також будуть в'язниця й болісні допити. Але показані дуже тонко, інтелігентно", -  розповів консультант картини, режисер Роман Балаян.

Прочитати інші прем'єри 2012-го року детальніше можна у журналі "Країна" № 50 (103) за 30 грудня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «У 2012-ому вийде кілька знакових українських фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі