пʼятниця, 23 грудня 2011 20:47

На українське кіно виділили рекордні 176 мільйонів

На українське кіно виділили рекордні 176 мільйонів

На розвиток українського кіно наступного року буде виділено рекордні 176 мільйонів гривень. Відповідні цифри передбачені у Державному Бюджеті України на 2012 рік, який прийнято сьогодні Верховною Радою 250 голосами.

"Хоча ми пропонували надати на підтримку кіно майже 265 мільйонів грн, передбачені 167 мільйонів - це теж перемога. Я радий, що українське кіно отримало додатковий поштовх",- прокоментував один з авторів змін.

За його словами, цього року вперше за всю історію України були проведені прозорі конкурси на фінансування кінострічок вітчизняного виробництва.

"Звісно, розвиток українського кіно залежить не тільки від грошей. Перша частина реформи – надати нові можливості, це ми зробили. Друга частина – навчитися ними правильно користуватися, це завдання на найближче майбутнє", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський кінотеатр оштрафовано на 12 тисяч за недобросовісну конкуренцію

Кошти підуть не тільки на виробництво та дистрибуцію українських фільмів. Необхідна реставрація української класики кіно та переведення її у цифровий формат. Облаштування  потребує Національний центр ім. Олександра Довженка. Власне і сама кіностудія Довженка потребує не тільки технічного переоснащення.

"З наступного року, я візьму під особистий контроль ситуацію, яка склалася на кіностудії. Разом з Державним агентством з питань кіно ми "перезавантажимо" цю систему. Наше основне завдання – конкурентоспроможна кіноіндустрія!".

Зараз ви читаєте новину «На українське кіно виділили рекордні 176 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі