пʼятниця, 23 грудня 2011 16:53

Янукович-молодший клянеться "перезавантажити" українське кіно за 176 млн грн

Янукович-молодший клянеться "перезавантажити" українське кіно за 176 млн грн

На розвиток українського кіно наступного року буде виділено рекордні 176 млн грн. Відповідні цифри передбачені у Державному бюджеті України на 2012 рік.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів, син президента Віктор Янукович.

"Хоча ми пропонували надати на підтримку кіно майже 265 млн грн., передбачені 167 млн. - це теж перемога. Я радий, що українське кіно отримало додатковий поштовх", - зауважив Янукович-молодший.

Він нагадав, що цього року "вперше за всю історію України" були проведені прозорі конкурси на фінансування кінострічок вітчизняного виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Янукович ходить без грошей

"Звісно, розвиток українського кіно залежить не тільки від грошей. Перша частина реформи – надати нові можливості, це ми зробили. Друга частина – навчитися ними правильно користуватися, це завдання на найближче майбутнє", - наголосив політик.

Він зазначив, що кошти підуть не тільки на виробництво та дистрибуцію вітчизняних фільмів. За його словами, необхідна реставрація української класики кіно та переведення її у цифровий формат. Також облаштування потребує Національний центр імені Олександра Довженка.

"З наступного року я візьму під особистий контроль ситуацію, яка склалася на кіностудії. Разом із Державним агентством з питань кіно ми "перезавантажимо" цю систему. Наше основне завдання – конкурентоспроможна кіноіндустрія!" - сказав Янукович-молодший.

ВІДЕО: П'яний син Януковича матюкався на вулиці в робочий день

"Зміни в українській кіноіндустрії вже почалися, вони помітні. Разом із кінофахівцями та Агентством з питань кіно ми маємо закріпити цю тенденцію", - резюмував парламентарій.

Слід зауважити, що державний бюджет на 2012 рік передбачає фінансування українського кіно  на суму 176,6 млн. грн.  З них 167,5 млн.  грн. піде на створення та розповсюдження національних фільмів та фінансову підтримку державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка."

У 2011 році бюджет українського кіно складав суму 111 млн грн. У 2010 році фінансування дорівнювало 24 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Янукович-молодший клянеться "перезавантажити" українське кіно за 176 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути