пʼятниця, 31 січня 2014 10:02

В 10 млн доларів оцінили картину з Мао у червоній сорочці

В 10 млн доларів оцінили картину з Мао у червоній сорочці
Фото: Reuters

Аукціонний будинок sotheby's виставив на торги картину "Мао" (1973) роботи американського художника Енді Уорхола.

У повідомленні наголошується, що з молотка піде один з портретів колишнього лідера Китаю Мао Цзедуна, написаних художником незабаром після візиту президента США Річарда Ніксона в КНР в 1972 році. Експерти аукціонного будинку оцінили лот в суму від 5,5 до 7,5 мільйона фунтів стерлінгів (від 9 до 12,5 мільйона доларів).

Аукціон сучасного мистецтва sotheby's пройде 12 лютого. Крім роботи Уорхола на торгах будуть представлені ще кілька дорогих картин. Вище всього експерти оцінили полотно "Стіна" німецького художника Герхарда Ріхтера. За нього аукціонний дім планує виручити принаймні 25 мільйонів доларів.

Крім того, з молотка піде картина "Голова на зеленому дивані" британського художника Люсьєна Фрейда. Портрет оголеної подруги Белінди Лэмтон оцінили в суму між чотирма і шістьма мільйонами доларів. Цю картину експерти називають однією з кращих робіт художника.

У списку найбільш цінних лотів аукціону є також робота "Без назви (Рим)" американського художника Сая Твомблі. За неї планують виручити від 8,5 до 12 мільйонів доларів.

Енді Уорхол вважається одним із засновників поп-арту і одним з найбільш впливових діячів мистецтва другої половини XX століття. Серед його робіт є серія картин, на яких зображений китайський лідер Мао Цзедун. У 2011 році одна з них, яка перебувала в колекції актора Денніса Хоппера, пішла з молотка за 300 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «В 10 млн доларів оцінили картину з Мао у червоній сорочці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі