Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2012 12:24

Ювілейний Sziget відвідали 380 тисяч меломанів
11

Найбільший та найдовший музичний фестиваль Європи триває цілий тиждень на острові посеред Дунаю
Фото: Фото: Ольга Швед
Організатори кажуть, що Sziget-2012 відвідали 380 тисяч осіб із 60 країн світу
Ежегодно организаторы вводят комфортные нововведения
На острові близько 60 сцен, де лунає різноманітна музика
В цьому році, на честь 20-річчя Sziget, біля головної сцени встановили "Sziget Eye" – величезне оглядовий коло

20 ювілейний Sziget розпочався 6 серпня у Будапешті і тривав цілий тиждень. Sziget ("острів" - з угор. мови) - найбільший та найдовший музичний фестиваль Європи - триває цілий тиждень на острові посеред Дунаю у столиці Угорщини Будапешті. Щороку близько півмільйона меломанів із різних країн відвідують фестиваль. На острові близько 60 сцен, де лунає різноманітна музика артистів із різних країн світу, показують театральні вистави, танцюють, проводять майстер-класи. Тижневий абонемент із кемпінгом коштує 200 євро.

Найбільш відомі гурти цьогорічного Sziget: The Stone Roses, Placebo, The Horrors, Hurts, The Killers, Sum 41, The xx, LMFAO, Hurts, Snoop Dogg .

"Я дуже чекав на британців "The xx". Вони надзвичайно популярні у Європі. Під їхні композиції проходять покази мод, їх чути у рекламі. Але вони занадто спокійні для головної сцени Sziget. Звук був хороший, але близько 50 тисячі людей просто стояли і слухали. А день перед тим всі танцювали і стрибали під поп-групу Hurts" - каже білорус Андрій Макаревіч із міста Ліда.

Найбільше українців приїжджають з Києва, Львова та Ужгорода.

"Це мій четвертий фестиваль. Уже добра традиція склалася їздити сюди з друзями. Ювілейний фестиваль міг бути більш насиченим зірками. А то в день були виступи одного-двох хед-лайнерів. Торік просто не знали кого послухати. Адже виступи були в один час. Шкода, що не було театральної сцени, зате був "Лумінарум"– різнокольоровий лабіринт із підсвіткою" - ділиться враженнями львів'янка Ольга Панас.

Щороку організатори запроваджують комфортні нововведення. Цього року тижневий абонемент з кемпінгом коштував двісті євро, денний квиток – від двадцяти євро. Можна було придбати "Citi-pass" - браслет, який дозволяв безкоштовно їздити громадським транспортом, із знижками відвідувати музеї, парки розваг та угорські купальні. На фестивалі працює окрема форма оплати - за допомогою карток Metapay Festival card. Ціни на продукти харчування були фіксовані - як і в минулі роки. Тобто в будь-якому місці, незалежно від статуса і оформлення, ціна на їжу і випивку однакова.

В цьому році, на честь 20-річчя Sziget, біля головної сцени встановили "Sziget Eye" – величезне оглядовий коло.

Організатори кажуть, що Sziget-2012 відвідали 380 тисяч осіб із 60 країн світу, більшість - угорці, трохи менше німців, французів, словаків, австрійців та росіян.

Зараз ви читаєте новину «Ювілейний Sziget відвідали 380 тисяч меломанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі