Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2012 16:38

На львівському фестивалі "КіноЛев" покажуть дитяче не форматне кіно

На львівському фестивалі "КіноЛев" покажуть дитяче не форматне кіно
Фото: lviv.globalinfo.ua

З 21 по 26 серпня цього року у Львові всьоме відбудеться кінофестиваль "КіноЛев". Це щорічний фестиваль незалежного ігрового, анімаційного та документального кіно. На ньому глядачі зможуть познайомитися як з роботами українських режисерів-початківців, так і з фільмами добре відомими у світі.

В межах фестивалю глядачам представлять такі тематичні блоки: "Рок у кіно", "Сергій Параджанов і про Сергія Параджанова", "Ретроспектива Клода Шаброля", "Дитяча програма "КіноЛевчик", "Інший погляд", "Сучасне грузинське кіно", "Сучасне українське кіно", "Особливі події", та "Дискусії на КіноЛеві", які відбуватимуться 23-26 серпня, 15.00 – 17.00 у Саду Бернарден Гарден.

Уперше фестиваль "КіноЛев" працює для найменших глядачів разом із фестивалями дитячого кіно "Ale kino!" та "Transatlantyk". "Кінолевчик" – це фільми для дітей і молоді українською мовою.

"Дитяче неформатне кіно – складна матерія. Але ми вирішили робити інвестиції "у молоко". Бо якщо покоління дітей виросте лише на Гаррі Поттері, то через 10 років такі фестивалі як "КіноЛев" не буде для кого робити. Були проблеми із субтитрами, адже дітки їх читати не будуть. Тому озвучували українською мовою студенти з франкового вузу, які вчаться на факультеті культури. Наші фільми – про дитячі проблеми, переживання, про те, що цікавить сучасних дітей. Наприклад, у фільмі "Магічне дерево" - історія хлопчика, батьки якого на заробітках. Пізнавальним буде для дітей фільм "Зірка Коперника" про видатного вченого", - каже співорганізатор "КіноЛева" Ірина Магдиш.

Особливою подією "КіноЛева" стане приїзд у Львів відомої польської режисерки Агнєшки Голланд та українська прем'єра її останнього фільму "У темряві". Після прем'єри фільму режисера зустрінеться з прихильниками.

"На фестивалі неформатне кіно поєднається з дискусіями, критикою, арт-увертюрами, музичними виступами, дитячими програмами, зустрічами та презентаціями. Це буде масштабна подія. І головне – все буде безкоштовним. Ми будемо говорити, на що спроможне кіно у подоланні рамок і кордонів у мистецтві, про роль медіа у кіно. Цього року патроном фестивалю став Сергій Параджанов, тому буде і багато інформації про нього і його фільми", - каже організатор фестивалю Олесь Дзиндра.

Покази відбуватимуться у двох залах факультету культури і мистецтв Львівського університету ім. І. Франка (вул. Валова 18), у приміщенні Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3), у приміщенні Кінопалацу (вул. Коперніка, 9), а в Саді Бернарден Гарден (вул. Валова, 18/а).

Детальний розклад фестивалю тут.

Зараз ви читаєте новину «На львівському фестивалі "КіноЛев" покажуть дитяче не форматне кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі