середа, 30 листопада 2016 20:18

"Ювілейні концерти віддають "совком" - Олександр Положинський

"Якось після спільного концерту з гуртом "Танок на Майдані Конго" у Запоріжжі, ми повертались на нічному поїзді додому. Станція була не кінцева. Тоді квитки видавали з поміткою "місця вказує провідник". І от ми, два гурти, завалюємо у цей нічний поїзд. Розмістились по двоє у різних купе і вагонах. Наш бас-гітарист і барабанщик зайшли у купе, де їхала молода пара. Побачивши інструменти хлопців, дівчина питає — Ви музиканти? А з якої групи? Хлопці скромно відповідають — Так, нас тут два гурти, "Танок на майдані Конго" і "Тартак". Дівчина витримала паузу і питає — А нащо ви так назвались? Такі групи вже є, - розповідає історію з життя вокаліст гурту "Тартак" Олександр Положинський.

Ювілейний концерт до 20-річчя гурту "Тартак" під назвою "Історія триває" відбудеться 3 грудня у київському клубі Sentrum.

Автор: http://jamfm.com.ua/?p=2782
  Лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський з колишніми учасниками
Лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський з колишніми учасниками

"Кожен новий рік існування гурту ми починали з думки, чи проживемо його. Добре, що дожили до нашого 20-річчя. Бо останні 8 років були боротьбою за виживання. Проблеми, які виникали, залежали не від нас, а від людей і ситуації в країні, Сумнівались, чи треба робити ювілейний концерт, бо це якось віддає "совком". Але публіка хоче таких концертів і вони спричиняють додатковий інтерес до гурту", - каже Положинський.

Гурт "Тартак" існує з 1996-го. За 20-річну творчу діяльність випустив 8 студійних альбомів. Останній альбом "Ввічність" вийшов 2015-го. На ювілейному концерті виконають старі пісні як сольно, так і у дуетах з гуртом "Роллекс", МамаРікою, Анатолієм Говорадло із гурту "Світязь", Катею Chilly.

"Пісні для концерту обирали дуже важко. Моя воля, я б виконав усі від першої до останньої. Їх за 20 років назбиралось чимало. Але мої музиканти мене за це ненавидять, а організатори — навпаки. Бо "Тартак" є рекордсменом за тривалістю концертів. Були випадки, коли ми грали 3,5 год. У ювілейному концерті з нами виступлять колишні учасники гурту — клавішник Андрій Благун, який рік тому виїхав до США, гітарист Андрій "Муха" Самойло та DJ "Валік" Матіюк, що перейшли у гурт "Бумбокс". Ми довгий час не спілкувались із "Бумбоксом", ображались на хлопців. Але нещодавно відновили дружні стосунки. Також приємно, що нарешті ми заспіваємо пісню "На даху" з лідером "Бумбоксу" Андрієм Хливнюком. Він довгий час відхрещувався від спільного виступу, казав, що той час минув і не хочеться у нього повертатися. Днями ми відзняли позитивний ролик-запрошення від гурту "Бумбокс" на наш концерт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Положинський погрожує пістолетом вокалісту "Бумбокс"


"Зараз працюємо над двома новими альбомами. Перший буде традиційний для гурту, лише з музикантами "Тартака". Другий — альбом дуетів, експериментальний, більш електронний за звучанням. Уже записаний дует із Арсеном Мірзояном. Працюємо над дуетами з гуртом "Epolets" та Тонею Матвієнко. Якщо я пишу пісні і вони ніде не звучать, у мене наступає довга творча пауза. Можу місяцями нічого не писати. Якщо ж я чую свій готовий трек, записаний і зведений на студії, мене це надихає і можу в цей же день написати нову пісню, - каже Положинський. - За 20 років існування гурту я став писати глибші пісні, тексти стали осмисленішими. Хоча в нових альбомах будуть також веселі і стьобні композиції. Щодо музики, то ми міксуємо різні стилі, пробуємо нові напрямки, але в результаті народжується наш власний стиль. При цьому намагаємось залишатись впізнаваними. Слухаючи молодші гурти, можу з впевненістю сказати, що вони мають на собі вплив нашої творчості. На пісні надихає життя. В останньому альбомі є такі, що написані до революційних і військових подій в країні. Тексти пророчі. Дехто думає, що це відгук на події, а насправді це писалося за кілька років до того. На диску є композиції різних років. Але зводилися усі вони у альбом протягом року", - коментує Положинський.

Автор: Анастасія Хлапоніна
  Колеги гурту, з якими "Тартак" заспіває у дуетах
Колеги гурту, з якими "Тартак" заспіває у дуетах

На концерт "Тартака" 3 грудня усі квитки продані. Гурт зробить додатковий концерт 11 грудня. Але вже без запрошених колег-зірок.

Зараз ви читаєте новину «"Ювілейні концерти віддають "совком" - Олександр Положинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі