Ексклюзиви
пʼятниця, 02 вересня 2011 18:33

Уряд виділив 70 мільйонів на 37 фільмів

Уряд виділив 70 мільйонів на 37 фільмів

Державне агентство України з питань кіно відібрало 37 кінопроектів для формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2011-2012 роки. На них планується виділити 70 млн.грн.

Про це заявила сьогодні на прес-конференції голова агентства Катерина Копилова.

"У понеділок був закінчений другий етап відбору кінопроектів для формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2011-2012 рік. Було відібрано 37 кінопроектів", - повідомила Копилова.

За її словами, на конкурсній основі вибиралися найкращі режисерські дебютні роботи для формування нового покоління української кінематографії, кращі фільми соціальної тематики, а також кращі фільми спеціального виробництва для забезпечення участі України у європейській програмі спільної продукції, яка підвищить конкурентоспроможність вітчизняної кінопродукції і дозволить вітчизняним фільмам вийти на міжнародні ринки за підтримки міжнародних європейських організацій.

При цьому глава держагентства підкреслила, що конкурс був проведений абсолютно відкрито, прозоро і по-європейськи.

Зараз ви читаєте новину «Уряд виділив 70 мільйонів на 37 фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі