четвер, 10 травня 2012 10:43

Юрко Журавель створить перший український історичний комікс

Юрко Журавель створить перший український історичний комікс
Скріншот: vsiknygy.net.ua

Лідер гурту "От вінта" Юрко Журавель напише саундтрек до аудіокниги братів Капранових. Про це письменники домовилися з музикантом під час спільного приїзду до Тернополя.

"Аудіодиски – це сьогодні сувенірна продукція як для музикантів, так і для письменників. Ми зараз видаємо аудіокнижку, щоб було на чому розписуватися. І уперше просимо Юрка, аби нашу з ним пісенну спадщину дописати до книжки", - розповів Дмитро Капранов.

Брати Капранови зачитали уривок зі своєї книжки "Шоденник моєї секретарки". У ній описані реальні історії. І коли знайомі перестають з ними вітатися, письменники знають: люди упізнали себе в героях.

Ілюстрації до "Шоденника" також намалював Юрко Журавель. За його словами, ця книжка викликає у нього "комок у горлі".

"Я читаю дуже мало, дуже рідко і з великою неохотою, чесно кажучи. На черговому форумі видавців у Львові  побачив братів Капранових. Вони якраз презентували своє нове видання. Зразу після того у нас був наступний концерт в Одесі. Я вирішив поїхати раніше і відпочити кілька днів. От думаю, позасмагаю і поплаваю. Але нічого не вийшло. Своєю книжкою вони зіпсували мені відпочинок. Я ловив себе на тому, що сиджу в номері і зранку до вечора читаю цю книжку. На море вийшов усього два рази. Ця книжка вразила мене настільки, що я не міг не намалювати до неї кілька ілюстрацій", - розказав музикант.

Тепер вони разом їздять по українських містах із проектом "Троїсті мужики", де поєднують музику і літературу. Крім того, планують спільно втілити всю історію України в одному коміксі. Для цього Журавель спеціально вивчає за різними джерелами, як виглядали скіфи і сармати. Видання буде охоплювати історію української держави від початків і до здобуття незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Юрко Журавель створить перший український історичний комікс ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі