середа, 06 вересня 2017 16:44

Юрій Андрухович та Андрій Любка отримали відзнаки на фестивалі у Словенії

Юрій Андрухович та Андрій Любка отримали відзнаки на фестивалі у Словенії
Письменник Юрій Андрухович отримав премію міжнародного літературного фестивалю у Словенії Vilenica 2017 Фото: rmazroey.ir

Письменник Юрій Андрухович отримав премію міжнародного літературного фестивалю у Словенії Vilenica 2017. У рамках фестивалю творчою стипендією Центральноєвропейської ініціативи нагородили письменника Андрія Любку.

Андруховича нагородили за "повнокровну, мужню і вільнодумну літературу, що повертає несправедливо забутій частині Європи і середньоєвропейцям, відвертим, гумористичним, інтелектуальним та багатогранним способом спільне минуле та майбутнє", – йдеться на сайті фестивалю.

Творчу стипендією Центральноєвропейської ініціативи присуджують літераторам віком до 35 років. Вона передбачає ґрант у розмірі €5 тис. на покриття 3-місячного резиденційного перебування письменника в одній з країн Центральноєвропейської ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменники отримали можливість виграти 25 тис. грн

"Це так званий аванс або інвестиція у творчість письменника, щоб він міг працювати над наступною книжкою.Ці 5 тисяч євро я хочу витратити на життя в трьох країнах: це має бути Словенія, Боснія і Герцеговина та Македонія. Це країни, які я найменше знаю в балканському регіоні. Тому хочу там пожити", - каже Андрій Любка.

Vilenica – літературна премія, яку щороку вручають письменникам Східної і Центральної Європи на міжнародному літературному фестивалі в карстовій печері Вілениця на заході Словенії, неподалік від Трієста. Нагороду заснувала Спілка словенських письменників 1986 року.

Юрій Андрухович увійшов до топ-7 сучасних українських поетів за версією Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Юрій Андрухович та Андрій Любка отримали відзнаки на фестивалі у Словенії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі