вівторок, 26 квітня 2022 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

ЮНЕСКО підтвердила пошкодження 110 об'єктів культурної спадщини внаслідок російської агресії

ЮНЕСКО підтвердила пошкодження 110 об'єктів культурної спадщини внаслідок російської агресії
Пошкоджені пам'ятки є у восьми областях. Фото: eastnews.ua

Станом на 25 квітня ЮНЕСКО підтвердила пошкодження 110 об'єктів культурної спадщини через російське вторгнення в Україну.

Про це повідомляє сайт ЮНЕСКО.

Ворог пошкодив 48 релігійних об'єктів, 10 музеїв, 22 історичних будівлі, 11 закладів культури, 13 пам'ятників і шість бібліотек.

Пошкоджені пам'ятки є в Чернігівській, Київській, Харківській, Запорізькій, Житомирській, Донецькій, Луганській і Сумській областях.

ЮНЕСКО проводить попередню оцінку пошкоджень об'єктів культурної спадщини шляхом перехресного звіряння повідомлення про інциденти з багатьох перевірених джерел. ЮНЕСКО також розробляє разом із партнерами механізм незалежної скоординованої оцінки інформації з України, зокрема аналіз супутникових зображень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість церков, які зруйнували рашисти

Жоден об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО не постраждав.

У ніч із 17 на 18 квітня російські окупанти обстріляли в Харкові храм Преображення Господнього, у якому ховалися люди. У храмі через обстріли вибито всі вікна й двері, а також пошкоджено будівлю недільної школи.

Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО підтвердила пошкодження 110 об'єктів культурної спадщини внаслідок російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі