понеділок, 18 лютого 2013 11:34

Укрдержреєстр займатиметься реєстрацією прав нерухомості замість БТІ

Укрдержреєстр займатиметься реєстрацією прав нерухомості замість БТІ
Фото: news.dtkt.ua

Державна реєстраційна служба (Укрдержреєстр) має намір зобов'язати Бюро технічної інвентаризації (БТІ) до 1 січня 2014 року передати реєстрові книги органам державної реєстрації прав на нерухоме майно, повідомила перший заступник голови Укрдержреєстру Інна Завальна, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ще вирішується питання про термін передачі. Ми хочемо обмежити його періодом до 1 січня 2014 року. Крім того, в документі буде прописано, що наш держреєстратор буде використовувати дані з паперових реєстрових книг під час реєстрації і для надання інформації", - повідомила Завальна.

За її словами, відповідна норма буде прописана в законопроекті Укрдержреєстру, що розробляється, та зобов'язує БТІ передати реєстрові книги органам держреєстрації. На поточному тижні документ буде переданий на узгодження в Міністерство юстиції, після чого - на розгляд Кабінету міністрів.

"Поки що у нас немає повного розуміння щодо кількості реєстрових книг, які знаходяться в БТІ. Тож спочатку ми хочемо з'ясувати їхню кількість, скільки нам буде потрібно часу на переклад інформації з паперового в електронний вигляд і скільки коштів буде необхідно на це витратити", - повідомила перший заступник очільника Укрдержреєстру.

Завальна повідомила, що відомство вже запросило цю інформацію у БТІ.

"Тому ми вже зробили запити в БТІ і чекаємо від них інформацію. Для розуміння: мова йде про досить великий обсяг робіт з переведення інформації в електронний вигляд."

В Україні створена Державна реєстраційна служба (Укрдержреєстр), до якої з 1 січня 2013 року перейшла від БТІ функція державної реєстрації прав на нерухомість, тоді як функція проведення техінвентаризації зберігається за БТІ.

Зараз ви читаєте новину «Укрдержреєстр займатиметься реєстрацією прав нерухомості замість БТІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути