Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2017 12:39

Українську радіостанцію оштрафували за російську пропаганду

 
19 січня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала радіо "МіКомп" на 44 тис. грн за транслювання в ефірі російської пропагандиської пісні "День и ночь". Автор — 26-річний реп-виконавець Матвій Мельников. Виступає під псевдонімом Мот. Телерадіокомпанія розташована у місті Кам'янське на Дніпропетровщині.

"Русские идут, так что все ховайтесь. Мы подымаем, мы подымаем на уши планету в такт. Мы подымаем, мы подымаем бело-сине-красный флаг. Кто устал, тот и слабак, остановиться никак", – процитував текст пісні голова Нацради Юрій Артеменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розірвала з Росією дві угоди про співпрацю

"Про пропагандистську пісню в ефірі "МіКомп" раду повідомив слухач. Після перевірки за необхідність стягнення штрафу 25% від суми ліцензійного збору усі члени проголосували одностайно", - додав він.

30 листопада 2016 року набув чинності закон, що надає Нацраді з телерадіомовлення право штрафувати телерадіоорганізації за заклики до війни і насильницької зміни конституційного ладу. За порушення закону передбачено стягнення з мовників і провайдерів програмної послуги штрафів у 25%, 10% і 5% від суми ліцензійного збору. Він залежить від складності порушень.
Зараз ви читаєте новину «Українську радіостанцію оштрафували за російську пропаганду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі