понеділок, 05 листопада 2018 15:37

Українську документальну стрічку нагородили на Міжнародному фестивалі

Українську документальну стрічку нагородили на Міжнародному фестивалі
Поїздка режисерки на фестиваль стала можливою за підтримки Держкіно. Фото:nashamama.com

Нагородою за видатну східноєвропейську картину відзначило журі каналу MDR-Mitteldeutscher Rundfunk документальну стрічку Аліни Горлової "Явних проявів немає" .

У рамках 61 DOK Leipzig і відбулася світова прем'єра картини, - інформує прес-служба Держкіно.

Поїздка режисерки на фестиваль стала можливою за підтримки Держкіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська стрічка увійшла до рейтингу найкращих неангломовних фільмів

"Явних проявів немає" – це драматична історія жінки, яка повертається з війни. Борючись із ПТСР (посттравматичний стресовий розлад) і панічними атаками, вона намагається повернутися до нормального життя. Фільм є продовженням історії Оксани Якубів, героїні документального фільму "Невидимий батальйон", знятого за підтримки міжнародної організації "Жінки ООН".

В Україні стрічка отримала 4 нагороди на фестивалі Docudays.UA: спеціальну відзнаку від дистрибуційної компанії Letter to fest, спеціальну нагороду Української Гельсінської спілки для героїні фільму, спеціальну нагороду від партнера фестивалю Currenttime.tv, а також нагороду журі міжнародного конкурсу фестивалю дока/право.

Український режисер Мирослав Слабошпицький стане режисером фільму "Тигр", який спродюсують Даррен Аранофські та Бред Пітт. Стрічку знімуть для голлівудської кіностудії Focus.

Зараз ви читаєте новину «Українську документальну стрічку нагородили на Міжнародному фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі