Ексклюзиви
понеділок, 22 лютого 2021 12:43

Українською видадуть книжку про зомбі

Автор: fabulabook.com
  Наступного місяця в Україні видадуть науково-популярну книжку про людський мозок і зомбі-культуру
Наступного місяця в Україні видадуть науково-популярну книжку про людський мозок і зомбі-культуру

Українською вийде нон-фікшн "Чи сняться зомбі воскреслі вівці? Нейронауковий погляд на мозок зомбі" американських неврологів Тімоті Верстінена та Войтека Бредлі. Книжку випустить харківське видавництво "Фабула".

Праця відповідає на ключові питання нейронауки: як функціонує мозок під час сну та неспання, які нейронні системи контролюють рух, якою є природа чуттєвого сприйняття. Дует авторів розкриває ці теми через образ фантастичних істот - зомбі.

"Кожен розділ спирається на популярну культуру та визначає характерну поведінку зомбі, яку можна пояснити за допомогою нейроанатомії, нейрофізіології та взаємовідносин мозку і поведінки", - йдеться в анотації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор "Коду да Вінчі" написав книжку для дітей

"Наукові дослідження можуть бути зрозумілими і навіть веселими – саме такою є книга Верстінена і Бредлі, - пише авторка книжкового блогу Yakaboo Надія Скокова. - "Чи сняться зомбі воскреслі вівці?" – це серйозні наукові висновки і метафоричні порівняння, у яких людська поведінка пояснюється останніми відкриттями в нейробіології.

Автори пропонують поглянути, як працює мозок, відсилаючи читача до літератури й кіно. Аналізують наші здібності та процеси мислення не лише зі звичного боку психології, а й неврології та нейробіології".

Український переклад здійснила Ольга Татаренко.

Видання з'явиться у продажу в березні.

Зомбі - людина, яка втратила контроль над свідомістю й тілом і підкоряється наказам іншої людини. Найчастіше внаслідок дії певних речовин, магії.

У сучасній попкультурі - синонім "ожилого трупа", "живого мерця". Образ переважно функціонує як результат зараження вірусом або чаклунства. Різновид "немертвих" - вигаданих істот, які померли, але поводяться, ніби ще живі.

Зараз ви читаєте новину «Українською видадуть книжку про зомбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі