вівторок, 25 червня 2019 13:55

Український оперний співак переміг у престижному британському конкурсі

Український оперний співак переміг у престижному британському конкурсі
Андрія Кимача визнали "співаком світу". classicalmusicnews.ru

Українця Андрія Кимача визнали найкращим оперним співаком світу за результатами англійського конкурсу BBC Cardiff Singer of World. Фінансова винагорода становить 20 тис. фунтів — 667 тис. грн. У фіналі українець виконав твори Бізе, Рахманінова та Доніцетті.

"Мене переповнюють почуття через те, що я виграв BBC Cardiff Singer of the World-2019. Це буквально втілення мрії. Я пам'ятаю, як спостерігав за змаганням, коли був дуже молодим, і мені ніколи не приходило в голову, що можу колись навіть взяти участь у конкурсі, не кажучи вже про перше місце", - розповідає Кимач.

За перемогу боролися 400 співаків із усього світу. Конкурс проводять раз на 2 роки в англійському місті Кардіф. Вік учасників - 18-32 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Елтон Джон отримав найвищу нагороду Франції

Оперний співак Андрій Кимач народився у Вінницькій області. Навчався на філософському факультеті університету ім. Тараса Шевченка та на вокально-диригентському факультеті Музичної академії ім. Петра Чайковського в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Український оперний співак переміг у престижному британському конкурсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі