Ексклюзиви
середа, 08 липня 2020 10:52

Український мультфільм змагатиметься на конкурсі в Каннах

Український мультфільм змагатиметься на конкурсі в Каннах
За сценарієм, побачивши у дзеркалі нестерпне видовище, героїня вирішує позбутися зайвої ваги. Фото: pixabay

Участь у міжнародній студентській програмі Cinéfondation 2020 Каннського кінофестивалю візьме українська режисерка Єлизавета Письмак.

Вона навчається у Польській національній школі кіно, телебачення і театру ім. Леона Шиллера (м. Лодзь), повідомляє пресслужба Держкіно.

"Її короткометражна анімаційна робота Ja i moja gruba dupa - серед 17 фільмів, відібраних із 1952 робіт, отриманих фестивалем від кіношкіл - учасниць програми", - написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пофарбоване пташеня": показали трейлер українського фільму, який шокував Європу

У стрічці Єлизавета із гротеском та комізмом говорить про складну й доволі серйозну тему дисморфофобії - деструктивної ненависті до свого тіла.

За сценарієм, побачивши у дзеркалі нестерпне видовище, героїня вирішує позбутися зайвої ваги. Вона виснажує себе голодом і страждає, доки нарешті до неї з довгоочікуваним запрошенням не з'являється гонець із казкового королівства худих. Але виявляється, що і там не все так прекрасно.

У липні у Львові почнуть знімати фільм за романом Андрія Кузьменка "Я, "Побєда" і Берлін". У Львівській міськраді розповіли, що кінопроєкт комедії став одним із переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно.

Зараз ви читаєте новину «Український мультфільм змагатиметься на конкурсі в Каннах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі