пʼятниця, 18 червня 2021 21:35

Український мультфільм "Віктор_Робот" виходить у прокат

Автор: Артхаус Трафік
  Дівчинка Віка прибуває з татом-механіком на планету, де зламалися майже всі роботи. Єдиний справний робот стає її другом
Дівчинка Віка прибуває з татом-механіком на планету, де зламалися майже всі роботи. Єдиний справний робот стає її другом

24 червня українська анімаційна стрічка "Віктор_Робот" режисера Анатолія Лавренішина виходить у національний прокат. Нещодавно фільм отримав Золоту Дзиґу за найкращу пісню – "Пола-ла-ла", гурту Dakh Daughters і Софії Байбакової. Музику до неї написав композитор фільму Антон Байбаков, слова – Марися Нікітюк.

За сюжетом у далекому 2522 році крихітний мешканець перенаселеної механічної планети зауважує у себе на грудях дверцята і витягує зсередини зайву деталь-коліщатко. Таким чином він усвідомлює, що є роботом, як і мільйони інших мешканців планети навколо, однак ті зламалися. Тому їх прилетіли лагодити люди-інженери. Із ними на планету прибула також дівчинка Вікторія. Вона зустрічає незвичайного робота і називає його Віктором. Обоє вирушають на пошуки дідуся Вікторії Маркіяна. Адже лише він може полагодити штучну зірку Зоряну, яка раніше завжди забезпечувала енергією планети навколо себе.

Над мультфільмом працювали близько 200 осіб, зокрема 40 аніматорів. Близько 15 років пройшло від ідеї до втілення ідеї у режисера Анатолія Лавренішина. 6 років він шукав фінансування. Відтоді, як кінопроєкт отримав гроші від Держкіно, 3,5 роки тривало, власне, виробництво анімації.

Героїв стрічки озвучили зіркові українські актори Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Василь Мазур, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Марія Аглоткова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мультик розвіяв міфи російської пропаганди

На початку червня у видавництві "Ранок" вийшов книжковий приквел до стрічки "Щоденник збирача планет" сценаристки картини Анастасії Лавренішиної. У книжці йдеться історія дідуся Вікторії Маркіяна, винахідника штучної зорі.

Мультфільм "Віктор_Робот" торік отримав Приз глядацьких симпатій на Одеському міжнародному кінофестивалі та став найкращою анімаційною стрічкою за версією Національної премії кінокритиків "Кіноколо".

Зараз ви читаєте новину «Український мультфільм "Віктор_Робот" виходить у прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі