Ексклюзиви
субота, 21 грудня 2019 16:07

Український кінофільм визнали одним з найкращих у рейтингу Rolling Stone

Український кінофільм визнали одним з найкращих у рейтингу Rolling Stone
Український кінофільм визнали одним з найкращих у рейтингу Rolling Stone. Фото: okko.tv

Видання Rolling Stone внесло український фільм "Плем'я" до 50 найкращих стрічок десятиліття.

Фільм Мирослава Слабошпицького зайняв 48 позицію, обійшовши "Чорну Пантеру" та "Одного разу в Голівуді", повідомляє сайт видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про Донбас змагатиметься за премію на кінофестивалі у Британії

Перші позиції рейтингу видання віддало фільмам "Місячне сяйво" 2016-го, "Соціальна мережа" 2010-го, на третьому місці - "Корпорація "Святі мотори" 2012-го.

Кінострічка "Плем'я" - дебютна картина режисера Мирослава Слабошпицького в повнометражному кіно. Події стрічки розгортаються в школі київського інтернату для глухонімих.

Фільм є експериментом у галузі кіно і повністю знятий мовою жестів, у ньому немає субтитрів і закадрового голосу. Головний герой фільму Сергій потрапляє в спеціалізований інтернат для людей із вадами слуху, де діє кримінальна організація "Плем'я".

Намагаючись вписатися в ієрархію школи, Сергій бере участь у кількох пограбуваннях. Та кохання змушує його порушити неписані закони племені.

Раніше, у 2014 році журнал Rolling Stone назвав фільм "Плем'я" проривом року. Стрічка зібрала безліч нагород на міжнародних кінофестивалях, в тому числі здобула три призи в Каннах зокрема гран-прі "Тижня критики" та "Єврооскар" у номінації "Відкриття року".

Зараз ви читаєте новину «Український кінофільм визнали одним з найкращих у рейтингу Rolling Stone». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі