четвер, 06 серпня 2020 14:04

Український хоррор зібрав 10 міжнародних нагород

Український хоррор зібрав 10 міжнародних нагород
Фільм переміг у номінації "Найкраще художнє рішення". Фото: Pixabay

Нагороду на престижному міжнародному кінофестивалі Fantaspoa в Бразилії отримав український фільм жахів "Сторонній" (Stranger).

Ця нагорода для кінострічки стала десятою, повідомляє портал "Нове українське кіно".

Фільм переміг у номінації "Найкраще художнє рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитину врятував документальний фільм

Режисером і автором сценарію фільму є Дмитро Томашпольський. Головні ролі виконали Анастасія Євтушенко та Даша Трегубова. Стрічку створено українською кінокомпанією "Гагарін Медіа" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

За сюжетом фільму, команда синхронного плавання зникає під водою в басейні під час виступу, а пацієнтка лікарні зникає під час приймання хвойно-перлинної ванни. Яким чином ці справи пов'язані між собою і до чого тут лялька з живим волоссям? Це доведеться розслідувати інспекторці Глухівській, у кар'єрі якої немає жодної нерозкритої справи.

Раніше фільм уже перемагав у різних номінаціях на конкурсах у США, Японії, Канаді, Колумбії та інших країнах. Крім того, фільм ще покажуть на фестивалях у Німеччині, Португалії та Норвегії.

Український короткометражний трилер Together (Разом) менш ніж за два місяці отримав 5 міжнародних кінонагород. Зокрема, стрічка стала переможцем у номінації "Найкращий фільм жахів" за версією відразу трьох міжнародних премій.

Зараз ви читаєте новину «Український хоррор зібрав 10 міжнародних нагород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі