Ексклюзиви
понеділок, 19 грудня 2011 19:51

Український гурт "Фолькнери" поляки визнали найкращим

Український гурт "Фолькнери" поляки визнали найкращим

Київський гурт "Фолькнери" здобув перемогу на найстаршому фольклорному фестивалі Польщі "Міколайкі фолькове". Подію 21 рік проводять у Любліні. Перше місце українці розділили з краківською командою "Хлопці проти Басі".

"Усі виконавці конкурсу були високого рівня, - розповіла вокалістка гурту Ярина Гаврилець. - Думаю, ми перемогли, бо яскраво виглядали на сцені — мали етнічні костюми, несли потужну енергетику, українські етнічні пісні змішали з панком і хіп-хопом. Після виступу поляки охрестили нашу музику панк-фольком. Головним критерієм конкурсу була оригінальна інтерпретація фольклорної музики. Крім того, нам сказали, що організатори дуже люблять іноземців. Також ми зібрали найбільше голосів глядацьких симпатій. На сцені я вибачилася, що не розмовляє польською і перейшла на англійську. Тоді вся зала почала кричати "Українською! Українською!". Нас вже запросили на кілька польських фестивалів наступного року".

"Фолькнери" привезли в Україну 3,5 тис злотих (8,5 тис гривень — Gazeta.ua) та різьблену з дерева статуетку Святого Миколая — приз глядацьких симпатій. Гурт виник 2009-го року. За основу для своєї музики бере українські народні пісні. Їх записує по українських селах під час велоподорожей.

Зараз ви читаєте новину «Український гурт "Фолькнери" поляки визнали найкращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі