Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 14:23

Український фільм відзначили на Міжнародному кінофестивалі в США

Український фільм відзначили на Міжнародному кінофестивалі в США
Фільм "Слово" заснуваний на реальних подіях, які відбувались в Радянській Україні під час "Розстріляного відродження". Фото:static.ukrinform.com

Дипломна робота Ігоря Висневського, режисера-випускника Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого отримала нагороду за найкращу режисуру Best Director in a short film кінофестивалю New York City International Film Festival (NYCIFF).

"Короткометражний фільм "Слово" заснували на реальних подіях, які відбувались в Радянській Україні під час "Розстріляного відродження", - пише ZIK.

У 20-х-30-х роках XX століття українська культура зазнала неабиякого розквіту. Найкращі її представники – більш ніж 200 письменників, художників, поетів, музикантів та їхніх сімей – жили у харківському "Будинку радянських письменників України "Слово". Саме з них у 1933 році розпочались масштабні репресії проти української інтелігенції та її знищення сталінською владою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "Кіборгів" нагородять і костюмера, і гримера

Відзначений на фестивалі короткометражний ігровий фільм "Слово" став дипломною роботою Ігоря Висневського на ступінь бакалавра Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

Щорічний Міжнародний кінофестиваль у Нью-Йорку NYCIFF заснували 2010 року як платформу для талановитих кінематографістів-початківців з різних країн світу, які прагнуть продемонструвати свої роботи в Нью-Йорку. Фестиваль відомий повним циклом взаємодії з кіновиробниками: від перших показів до зустрічей з дистриб'юторами та відбірниками.

Українсько-словацький фільм "Межа" відзначили на врученні національної словацької кінопремїї "Сонце в мережі". Картина отримала 6 нагород із 13 можливих.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм відзначили на Міжнародному кінофестивалі в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі