понеділок, 12 жовтня 2020 00:45

Український фільм уперше покажуть в турецькому прокаті

Український фільм уперше покажуть в турецькому прокаті
Стрічка "Фортеця Хаджибей" розповідає про війну росіян і турків на півдні України кінця XVIII сторіччя. Фото: Історична правда.

Історично-пригодницький фільм "Фортеця Хаджибей" з 23 жовтня виходить в прокат Туреччини. Загалом показ відбудеться в 600 кінотеатрах. Стрічка розповідає про війну росіян і турків на півдні України кінця XVIII сторіччя.

Російська імперія веде боротьбу з Османською за Північне Причорномор'я. Задунайські козаки виступили союзниками турків. Козак Андрій має передати важливу інформацію у Стамбул. Йому треба визволити з темниці фортеці Хаджибей коменданта Ахмета-Пашу, батька коханої Фатіми, за сюжетом.

Зйомки відбувались у павільйонах Одеської кіностудії, на березі Чорного моря та річці Дунай. Ключові сцени зняли на території Білгород-Дністровської фортеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі "Номери" питаємо самих себе, чи варто боротися з диктатурою - Сеітаблаєв

"На місці сучасної Одеси стояла турецька пристань Хаджибей. Поряд було поселення, де жили українці, турки, татари, євреї, кавказці. Потім прийшла Росія зі своїми порядками", - розповідає режисер Костянтин Коновалов.

За сюжетом, Ахмет-Паша і Фатіма знають українську, бо живуть на цій території. У турецькій версії трейлеру звучить виключно українська мова, повідомляє Мінкульт.

Головні ролі виконали актор столичного театру на лівому березі Олександр Соколов та турецька фотомодель Дерен Талу. Також знімались Іраклій Маруашвілі, Катерина Шевченко, Юрдаер Окур, Олег Симоненко.

Українська прем`єра запланована на 15 жовтня 2020-го.

Фільм зняла Одеська кіностудія за підтримки Державного агентства з питань кіно і Міністерства культури та інформаційної політики у копродукції з Грузією і Туреччиною. Дистрибуцією займається турецька компанія MarsMedia.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм уперше покажуть в турецькому прокаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі