понеділок, 27 березня 2017 13:26

Український фільм став найкращим на кінофестивалі у США

Український фільм став найкращим на кінофестивалі у США
Фільм адресовано західній аудиторії Фото: Радіо Свобода

Фільм "Переломний момент: Війна за демократію в Україні" визнали найкращим документальним фільмом 23-го міжнародного кінофестивалю у Сан-Луїс-Обіспо. Співрежисери стрічки - володар трьох "Оскарів" Марк Джонатан Гарріс та режисер "Поводиря" Олесь Санін.

Українська прем'єра картини відбулася у лютому 2017-го, до річниці пам'яті Небесної сотні. Про це повідомляє depo.ua.

"На покази розкупили усі квитки. Коли на церемонії нагородження я висловив подяку українському народу за те, що в часи "альтернативних фактів" і "фейкових новин" вони досі вірять у те, що "правда – понад усе", аудиторія у 800 осіб вибухнула 30-секундними оваціями. Було неймовірно відчувати, наскільки фестиваль і люди в Сан-Луїс-Обіспо підтримали "Переломний момент" і нерівну боротьбу України за демократію", – розповів сценарист картини Пол Волянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм "Алкоголічка" переміг на міжнародному кінофестивалі

"Переломний момент" - це погляд на війну та революцію в Україні очима учасників цих подій. Серед головних героїв - дитячий театральний режисер Андрій Шараскін, лікар Всеволод Стеблюк, рабин Натан Хазін. Фільм охоплює період 2013-2016 років. У ньому зібрали кіносвідчення політичних, кримінальних, військових злочинів і терактів на території України.

За час роботи над картиною записали 86 інтерв'ю з учасниками подій на Майдані та Донбасі і зафільмували майже 600 год. робочого кіноматеріалу.

Наприкінці листопада 2016-го стрічка "Лобановський назавжди" режисера Антона Азарова перемогла на Міжнародному фестивалі спортивного кіно в італійському Мілані.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм став найкращим на кінофестивалі у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі