Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2007 15:21

Український фільм "Біля річки" отримав срібло Міжнародного кінофестивалю в Польщі

Український фільм "Біля річки", знятий на Одеській кіностудії українською режисеркою Євою Нейман, завоював срібну нагороду 37-го Міжнародного кінофестивалю у Лагові (Польща). Про це повідомили в прес-службі Одеської кіностудії у вівторок.

"У картини були гідні, серйозні конкуренти. Але перемога на цьому кінофестивалі - не самоціль. Участь в цьому престижному кінофорумі, я вважаю, - це вже велике досягнення", - сказала Нейман.

"Біля річки" - перша повнометражна робота випускниці Берлінської академії кіно і телебачення Єви Нейман.
Головних героїнь в картині зіграли актриси Марія Поліцеймако (роль матері) і Ніна Русланова (роль дочки).

Конкурентом "Біля річки" була картина "Острів" Павла Лунгіна, яка отримала золоту нагороду Міжнародного кінофестивалю у Лагові і національну кінематографічну премію Росії "Ніка" за кращий ігровий фільм. Бронзу на польському фестивалі завоював фільм "Графіті" Ігоря Апасяна.

У показі брали участь 16 картин з країн Європи.

Раніше фільм "Біля річки" високо оцінили на Московському і Роттердамському кінофестивалях. Зокрема, він став першою українською картиною, представленою на Московському кінофестивалі, пише Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Біля річки" отримав срібло Міжнародного кінофестивалю в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі