пʼятниця, 15 листопада 2013 11:13

Український фільм про запеклих братів-суперників з Карпат покажуть на кінофестивалі вищого класу
5

Прем'єра української стрічки "Брати. Остання сповідь" режисерки Вікторії Трофіменко відбудеться на фестивалі класу "А" в Індії. Українська екранізація перекладеного на понад 30 мов світу роману "Джмелиний мед" шведа Торґні Ліндґрена, потрапила до головного конкурсу фестивалю. За головний приз "Golden Peacock" ("Золотий півень") та винагороду у розмірі $65,000 цього року змагатимуться 14 стрічок з таких країн, як: Ізраїль, Австралія, Іран, Польща, Японія, Бельгія та Туреччина.

Психологічна драма "Брати. Остання сповідь" розповідає історію двох старих немічних братів, які ось вже сорок років перебувають у стані холодної війни, намагаючись пережити одне одного. Але у їх житті з'являється жінка. Одного дня, письменниця потрапляє до маленького провінційного містечка в Карпатах. Перед нею розгортається драма двох братів, які все життя все ділили: мати, іграшки, право називатися кращим, жінку (одну на двох), один син на двох, не зрозуміло хто з братів був його батьком...

Стрічка стала дебютом у повнометражному кіно як для режисерки Вікторії Трофіменко, так і для більшості акторів цього фільму.

Фільм чеського режисера Іржи Менцеля "Дон Жуани" ("Donsajni") відкриє десятиденний форум кіноперегляду. Спеціальним гостем церемонії відкриття стане голлівудська акторка Сьюзен Сарандон. Визначати кращу стрічку 44 Індійського МКФ буде міжнародне журі на чолі з сербським режисером Гораном Паскалевичем, йому допомагатимуть французька режисерка, сценаристка та акторка Клер Дені, індійський актор Віктор Банерджі, афганський режисер Атік Рахімі та індійський режисер Прасанна Візанаж.

Найчисельнішою за об'ємом спеціальною програмою стане - "Cinema of the World" ("Кіно світу"), у якій зібрано добірку кращих фестивальних стрічок 2012-2013 років та до якої потрапив ще один український фільм - "Деліріум" Ігоря Подольчака.

Індійський кінофестиваль зазвичай "закриває сезон" кінофестивалів класу А, який стартує на початку року у Берліні та Каннах. Пройде з 20 по 30 листопада на узбережжі Гоа.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм про запеклих братів-суперників з Карпат покажуть на кінофестивалі вищого класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі