понеділок, 23 вересня 2019 16:38

Український фільм покажуть на найбільшому каналі Японії

Український фільм покажуть на найбільшому каналі Японії
Український фільм покажуть в Японії. Фото: кадр із фільму

Український документальний фільм "Співає Іванофранківськтеплокомуненерго" покажуть на найбільшому японському телеканалі.

Права на стрічку придбала компанія NHK. Аудиторія телеканалу тільки в Японії становить понад 5 млн сімей.

"NHK зацікавилися нашим фільмом ще на етапі виробництва, а переговори про продаж тривали близько року. Ми дуже раді знайти таку аудиторію для свого фільму, і наше кіно стане містком між такими далекими країнами", - розповів продюсер фільму Ілля Гладштейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без червоної помади та в чорній перуці: Тіна Кароль дебютувала у фільмі

За сюжетом, головний герой фільму Іван Васильович багато років очолює профспілку комунального підприємства Івано-Франкіськтеплокомуненерго. Його opus magnum - профспілковий хор, у якому співають диспетчери, ремонтники, слюсарі, бухгалтери. Голова профспілки пишається творчими здобутками комунальників, але керується принципом "спочатку людям тепло - а вже потім співати".

Опалювальний сезон вносить корективи у графік репетицій. Трудовий колектив намагається полагодити застарілі комунікації, поки розгнівані споживачі штурмують "гарячу" лінію. Чи зігріє холодну батарею українська народна пісня?

Прем'єра стрічки відбулась на 10-у Одеському кінофестивалі у межах конкурсної програми європейських документальний фільмів. Загальний показ планується з 17 жовтня 2019-го.

Нещодавно оголосили список претендентів на національну премію "Кіноколо" . За традицією, лауреатів премії оголосять на урочистій церемонії нагородження 24 жовтня під час відкриття 3-го кінофестивалю "Київський тиждень критики".

Зараз ви читаєте новину «Український фільм покажуть на найбільшому каналі Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі