Ексклюзиви
субота, 12 вересня 2020 20:17

Український фільм отримав нагороду Венеційського кінофестивалю

Український фільм отримав нагороду Венеційського кінофестивалю
Режисерка Наталія Ворожбит тримає приз Веронського кіноклубу. Її фільм "Погані дороги" відзначили як найбільш інноваційний у конкурсній програмі "Тиждень критики" Венеційського міжнародного кінофестивалю. Фото: facebook.com

Українська драма "Погані дороги" режисерки Наталії Ворожбит здобув приз Веронського кіноклубу на 35-му Міжнародному тижні кінокритиків – паралельній програмі Венеційського кінофестивалю. Нагороду присудили як "найбільш інноваційному фільму конкурсу".

У стрічці показують п'ять історій про жителів Донбасу та українських військових. Журналістка закохалася в кіборга, їздить на фронт. Але той має дружину, коханки - на кожному блокпосту. Інша везе пошматоване тіло коханого, яке віддали для похорону. Ще одна потрапляє в полон до терориста, за сюжетом.

"Погані дороги" - режисерський дебют драматургині та сценаристки Наталії Ворожбит. Екранізувала власну п'єсу. Основана на реальних історіях, записаних у прифронтовій зоні на Донбасі. Там авторка збирала матеріали для сценарію фільму "Кіборги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актори відмовлялися приходити на кастинг фільму "Погані дороги"

Гран-прі Міжнародного тижня кінокритиків у Венеції отримала стрічка Hayaletler турецької режисерки Азри Деніз Окяй. Нагороду імені Маріо Серандреі за найкращий технічний внесок здобула картина Topside американських постановників Селін Хелд і Логана Джорджа.

Міжнародний тиждень критики - це незалежна паралельна секція Венеційського кінофестивалю, яка проводиться Національною спілкою італійських кінокритиків. Цьогоріч до програми увійшли дев'ять дебютних фільмів із різних країн світу, серед яких і "Погані дороги".

77-й Венеційський міжнародний кінофестиваль тривав 2–12 вересня на італійському острові Лідо.

Торік український фільм "Атлантида" режисера Валентина Васяновича переміг у конкурсній програмі "Горизонти" 76-го Венеційського кінофестивалю. Дія драми відбувається 2025-го після майбутньої перемоги України у війні з Росією та повернення окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм отримав нагороду Венеційського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі