Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 20:15

Український фільм отримав нагороду на кінофестивалі у Аргентині

Український фільм отримав нагороду на кінофестивалі у Аргентині
Стрічку "5 Терапія" переглянуло більше 2 тис глядачів. Фото: youtube.com

Фільм української режисерки Аліси Павловської "П'ята терапія" нагородили на 32-му Міжнародному кінофестивалі у Мар-дель-Платі (Аргентина). Це найбільший в Південній Америці кінофестивалі класу "А".

Про це повідомили в Державному агентстві України з питань кіно.

У міжнародній конкурсній програмі фестивалю участь брали 14 стрічок, серед яких — український фільм "П'ята терапія". Його відзначили спеціальним призом Південно-Американської асоціації католиків.

"В основі стрічки лежить цикл автобіографічних новел Стаса Домбровського, колишнього наркомана і злочинця. Цей фільм про те, як людина не може прийти до внутрішньої гармонії і оволодіти собою. Фільм про руйнування стереотипів щодо ув'язнених, хворих СНІДом, наркозалежних. І в той же час, це історія про кохання, прощення та самопожертву", - зазначили в Держкіно.

Під час трьох показів фільм "П'ята терапія" переглянуло більше 2 тис глядачів.

Це другий випадок участі українського фільму в конкурсній програмі цього фестивалю за всю його історію. Першою стрічкою у 1965-му році були "Тіні забутих предків" режисера Сергія Параджанова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер Сеїтаблаєв розповів, що зніматиме після "Кіборгів"

Аліса Павловська народилася в російському місті Ярославль, але вважає себе українською режисеркою. "П'ята терапія" - її другий повнометражний фільм. Так називають палату в тюремній лікарні, до якої потрапляють смертельно хворі.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм отримав нагороду на кінофестивалі у Аргентині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі