понеділок, 21 травня 2012 12:13

Українських міліціонерів звинуватили в антипатії до геїв і лесбійок

Українських міліціонерів звинуватили в антипатії до геїв і лесбійок
Міліція була "не готова" ризикувати собою через геїв і лесбійок. Фото: amnesty.org.ua

Українська влада повинна вжити заходів щодо захисту прав ЛГБТ і забезпечити ъм змогу використовувати свої права людини, не боючись нападів. Про це заявила Amnesty International сьогодні після того, як в неділю перший в історії України гей-парад було відмінено і перенесено на невизначений термін.

На думку представників міжнародної організації, міліція безвідповідально поставилася до своїх обов'язків - охороняти учасників маршу від радикально налаштованих опонентів. Так на двох ЛГБТ-активістів напали близько десяти молодих людей в Києві вже після того, як ті, хто зібрався на марш, були евакуйовані з міліцейським ескортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На геїв у Києві пирскали газовим балончиком і били ногами. Парад відмінили

"Було очевидно із самого початку, що  міліція Києва не хоче, щоб гей-прайд відбувся. Їх небажання взяти на себе зобов'язання щодо забезпечення адекватних заходів для захисту демонстрантів призвело до того, що організатори залишилися з відчуттям страху за свою безпеку ", - сказав Макс Такер, координатор кампаній Amnesty International по Україні.

Високопоставлений чиновник київської міліції заздалегідь сказав організаторам гей-прайду, що він не був готовий піддавати ризику своїх працівників заради спільноти лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів (ЛГБТ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Папа + папа = плохо" - Донецьк повстав проти геїв

"Київська міська влада і міліція повинна працювати ретельніше, щоб наступного року учасники гей-прайду були впевнені в тому, що будуть захищені", - сказав Такер.

Зараз ви читаєте новину «Українських міліціонерів звинуватили в антипатії до геїв і лесбійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути