понеділок, 31 липня 2017 03:28

Українські художники долучились до створення унікального мультфільму

Українські художники долучились до створення унікального мультфільму
"З любов'ю, Вінсент". Кадр із відео

13 українських художників працювали над мультфільмом "З любов'ю, Вінсент". Це перший у світі анімаційний фільм, повністю складений з картин. Автори написали олійними фарбами понад 65 тис кадрів.

Дія фільму починається через рік після смерті художника Вінсента ван Гога, повідомляє zaxid.net.

Режисером фільм виступили Доротея Кобєля та Г'ю Велчмен.

Намальовані кадри фотографувалися на камеру. В одній секунді 12 кадрів, у хвилині - 720 кадрів. Українці намалювали для фільму понад 9 тис. кадрів. Це 13 хвилин фільму.

"Я натрапив у соцмережах на оголошення про набір художників для участі в проекті. Вислав портфоліо зі своїми роботами. Далі було запрошення у Вроцлав на триденний тест, на якому потрібно було показати вміння анімувати. Після відбору кандидатів (45 осіб на 1 місце) відібраних митців запросили до Гданська у головний офіс BreakThruFilms на тритижневе навчання і після цього безпосередньо на роботу над фільмом", - розповів львівський художник Ярослав Свірняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопчик почав розуміти мову тварин

"Автори фільму зробили відео, своєрідне запрошення, яке давало уявлення про фільм. Тож я відправив своє резюме з великою надією потрапити у проект. І мені це вдалося. Відбір буд досить солідний. На етапі електронного відбору відсіяли, потім під час тесту. Не пройшло десь 70% людей. Менше відсіювали під час навчання. А були й ті, кого відбирали навіть раніше, ще до кінця навчання. Наприклад, київських художниць Катерину та Тетяну Очередько, які мали вже на момент навчання великий досвід", - каже Віталій Мурин.

"Я потрапила спонтанно, працювала на роботі яка мені не подобалось. Потім побачила посилання на цей проект, відправила вої роботи. І мене запросили. Я приїхала на тест, дуже хвилювалась, але мені якось відразу легко пішло. Для кожного художника була створена окрема міні-студія. Кожен кадр малювався окремо, олійними фарбами. Потрібно, щоб кольори було дуже точно збігалися з картинами ван Гога. Було так, що цілий робочий день ми тільки змішували кольори", - розповідає художниця Анастасія Бонішко.

"Спочатку мали працювати лише польські художники. Потім вони усвідомили, що ніяк не встигають і запросили художників з усього світу. Українців було найбільше", - додала вона.

Над фільмом працювало 125 художників з 19 країн світу. Робота тривала 3 роки.

Фільм триває 90 хвилин.

Мультфільм "Мавка. Лісова пісня" виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року та отримав державне фінансування в розмірі 30% від загального бюджету

Зараз ви читаєте новину «Українські художники долучились до створення унікального мультфільму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі