пʼятниця, 05 листопада 2021 15:38

Українська режисерка стала першою жінкою, яка перемогла на UK Music Video Awards

Українська режисерка Таня Муіньо перемогла в номінації "Найкращий режисер" британської премії UK Music Video Awards. Цьогорічна церемонія нагородження відбулася офлайн 4 листопада у Лондоні.

Автор: instagram.com/tanumuino
  Таню Муіньо стала першою жінкою, яка перемогла в номінації "Найкращий режисер" премії UK Music Video Awards
Таню Муіньо стала першою жінкою, яка перемогла в номінації "Найкращий режисер" премії UK Music Video Awards

Муіньо стала першою жінкою, яка отримала нагороду у цій номінації. Про це повідомляє Music News.

Українку номінували у трьох категоріях: "Найкращий режисер", "Найкраще міжнародне відео в жанрі поп" і "Найкраще міжнародне відео в жанрі соул/R&B". Муіньо отримала дві нагороди: також відзначили її кліп для Normani та Cardi B на пісню Wild Side.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На межі непристойного: фотограф XX сторіччя робив надвідверті знімки

Британська премія UK Music Video Awards існує з 2008 року. Нагороди отримують британські та міжнародні артисти, а також автори кліпів різних жанрів, включно з кінематографією, костюмами та хореографією відео. У різні роки на церемонії відзначали співачок Адель і Лану Дель Рей, а також гурт Coldplay.

Таня Муіньо – кліпмейкерка з Одеси, народилася 1989-го. Її батько – кубинець. Перші п'ять років свого життя провела на Кубі.

Працювала стилісткою та фотографом у модних журналах. 2013-го заснувала власний бренд комфортного та практичного одягу Jealousy.

Паралельно з роботою над модними колекціями почала знімати відеокліпи. 2016-го Vogue.ua включив Муіньо до переліку 5 наймодніших українських дівчин-кліпмейкерок.

Зняла 14 відеокліпів для попспівака MONATIK. 2016 - 2018-го Муіньо ставала переможницею української музичної премії "YUNA" у номінації "Найкращий відеокліп". Отримала нагороди за ролики на сольні пісні MONATIK "Кружит" і "Вітамін D", а також за кліп "Глубоко" - цю композицію співак виконує в дуеті з Надею Дорофєєвою. 2020-го отримала нагороду "Кліп року" за відео на пісню MONATIK "Love It Ритм".

2019-го зняла кліп на пісню американської поп-співачки Кеті Перрі Small talk.

Співпрацювала з американськими співачками Cardi B та Lizzo.

Зараз ви читаєте новину «Українська режисерка стала першою жінкою, яка перемогла на UK Music Video Awards». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі