понеділок, 13 вересня 2021 17:55

Українська режисерка зняла найкращий кліп року. Що про неї відомо

Українська режисерка зняла найкращий кліп року. Що про неї відомо
Кліпмейкерка Таню Муіньо також отримала перемогу у номінації "Найкраща режисура". Фото: Karabas

На церемонії нагородження премії MTV Video Music Awards кліп режисерки Тані Муіньо на пісню Montero (Call Me By Your Name) репера Lil Nas X отримав три нагороди.

Відео стало переможцем у номінаціях "Відео року", "Найкраща режисура" та "Найкращі візуальні ефекти", передає "Укрінформ" із посиланням на сайт премії.

Кліп вийшов 26 березня 2021-го на офіційному YouTube-каналі Lil Nas X. У відео виконавець цілується з істотою зі зміїним хвостом, відбивається від глядачів-статуй в інопланетному Колізеї та зустрічається з Люцифером. Ролик отримав понад 340 млн переглядів.

У категорії "Відео року" Montero (Call Me By Your Name) був представлений поряд з новими кліпами попспівака Еда Ширана, реперів The Weeknd та Doja Cat та роликом DJ Khaled і Дрейка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Венеційський кінофестиваль-2021": список переможців

Таню Муіньо – кліпмейкерка з Одеси, народилася 1989-го. Її батько – кубинець. Перші п'ять років свого життя провела на Кубі.

Працювала стилісткою та фотографом у модних журналах. 2013-го заснувала власний бренд комфортного та практичного одягу Jealousy.

Паралельно з роботою над модними колекціями почала знімати відеокліпи. 2016-го Vogue.ua включив Муіньо до переліку 5 наймодніших українських дівчин-кліпмейкерок.

Зняла 14 відеокліпів для поп-співака MONATIK. У 2016 - 2018-му Муіньо ставала переможцем української музичної премії "YUNA" у номінації "Найкращий відеокліп". Отримала нагороди за ролики на сольні пісні MONATIK "Кружит" і "Вітамін D", а також за кліп "Глубоко" - цю композицію співак виконує в дуеті з Надею Дорофєєвою. 2020-го отримала нагороду "Кліп року" за відео на пісню MONATIK "Love It Ритм".

2019-го зняла кліп на пісню американської поп-співачки Кеті Перрі Small talk.

Співпрацювала з американськими співачками Cardi B та Lizzo.

Зараз ви читаєте новину «Українська режисерка зняла найкращий кліп року. Що про неї відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі