Ексклюзиви
середа, 20 січня 2021 07:10

Українці та словаки зняли серіал про слов'ян

Українці та словаки зняли серіал про слов'ян
Виконавиця головної жіночої ролі Поліна Носихіна - наймолодша в акторській команді. Знімається з чотирьох років. У фентезі-серіалі "Слов'яни" втілила травницю з магічними здібностями Драгу.. Фото: Facebook

Вийшов трейлер українсько-словацького історичного серіалу з елементами фентезі "Слов'яни". Має 12 серій.

Юна травниця Драга, наділена магічними здібностями, знаходить у лісі пораненого чужинця. Він не може пригадати своє минуле. Намагаючись допомогти, Драга накликає на себе гнів місцевого жерця. У той же час місцеві лідери зайняті поділом влади, на селища насувається зовнішній ворог ‒ кочівники, за сюжетом.

Дія відбувається у гірських поселеннях слов'ян VII cт. н.е. В основі фільму лежать традиції та міфологія древніх слов'ян: язичницькі обряди, дикі гуляння, мисливці з луками та землероби.

Фільмували у селі Дениші під Житомиром. Місця зйомок планували перетворити на туристичні об'єкти, однак декорації понівечили.

Режисери: Петер Беб'як, Міхал Блашко, Сергій Санін, Олег Стахурський.

Головний саундтрек записали словацькі виконавці Яна Кіршнер та Штєфан Штєц. Має назву "Любов не помирає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обирають найкращі українські альбоми 2020-го

Владислав Чабанюк із села Легедзине Тальнівського району на Черкащині став режисером і сценаристом першої народної історичної фентезі-стрічки "Чорний Козак".

В інтерв'ю Gazeta.ua він розповів, як тривала робота над проєктом, до якого долучилися майже 500 волонтерів.

Зараз ви читаєте новину «Українці та словаки зняли серіал про слов'ян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі