Ексклюзиви
середа, 10 березня 2021 18:54

Українці читають мало. Опублікували печальну статистику

Українці читають мало. Опублікували печальну статистику
Лише 8% українців читають щодня. Фото: pexels.com

27% громадян України читають більше ніж раз на тиждень. Щодня в Україні читають 8%.

"Можна побачити, як разюче відрізняється ситуація з читанням в Україні й в кількох європейських країнах. Скільки людей читає регулярно, тобто більше ніж раз на тиждень, чи мінімум раз на тиждень. І якщо в Італії цей показник 56 відсотків, у сусідній з нами Польщі 36 відсотків, то в Україні таких читачів, які читають книжку більш ніж раз на тиждень, лише 27 відсотків", - розповіла директорка Українського інституту книги Олександра Коваль під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. "Культура. Медіа. Туризм", повідомляє "Укрінформ".

Відсоток читачів в Україні постійно падає, додала вона. Під час жорсткого карантину 2020 року продажі паперових книжок не зросли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видавець розповів, що потрібно для зростання книжкового ринку України

"Трохи зросли продажі електронних книжок, чи через інтернет-книгарні, а не через стаціонарні книгарні. Але це лише трошечки, і зовсім не відповідає тим трендам і тенденціям, які ми можемо спостерігати в інших країнах світу, де справді є реальне зростання на 7-9 відсотків продажів за результатами року. В Україні ми навпаки маємо падіння на 50 відсотків. І це сумно, бо означає, що книжка явно не належить до пріоритетних покупок і до пріоритетів проведення вільного часу", - сказала вона.

Жодної підтримки для видавців із державного бюджету 2020 року не виділили. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить директор видавництва Yakaboo Publishing Богдан Горбай. Розповів про стан українського книжкового ринку.

Зараз ви читаєте новину «Українці читають мало. Опублікували печальну статистику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі