вівторок, 19 вересня 2017 13:26

Україна відмовилася від участі в Євробаченні

Україна відмовилася від участі в Євробаченні
Україна відмовилась від участі в конкурсі. Фото: соцмережі

Україна не взяла участі у міжнародному музичному конкурсі Євробачення-2015. Таке рішення ухвалила Національна телекомпанія України разом з Європейською мовною спілкою (EBU) 19 вересня 2014 року.

ТКУ пояснила своє рішення складною ситуацією в країні, а також відсутністю коштів.

"Ми розуміємо, що Євробачення - це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти - ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому прийняли таке рішення", - прокоментував ситуацію тоді генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну покарають за відсутність Росії на Євробаченні

Крім того, в НТКУ сказали, що більшість відомих артистів їх запевнили, що зараз відмовилися б від участі в Євробаченні.

"Ми радилися з багатьма артистами. Вони сказали, що не брали б участі у конкурсі винятково з тих мотивів, що нині не час для веселощів. І кошти, які були б витрачені на проведення українського нацвідбору на Євробачення-2015, доцільніше спрямувати на важливіші потреби", - зазначив продюсер НТКУ Влад Багінський.

Євробачення-2015 відбулося в столиці Австрії - Відні 19, 21 та 23 травня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна відмовилася від участі в Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі