понеділок, 11 листопада 2013 16:08

Український фільм про кохання киянки до турка показали на двох міжнародних фестивалях в Німеччині
5

Учора завершився міжнародний кінофестиваль в німецькому місті Котбус. Тривав з 5-го по 10-е листопада. Фестиваль є одним з найбільш представницьких форумів східноєвропейського кіно. Головний приз у Котбусі здобув російський фільм "Географ глобус пропив" Олександра Велединського.

У основній конкурсній програмі за призи змагалася і українсько-турецька стрічка "Люби мене" Марини Ер Горбач і Мехмета Багадира Ера.

"Котбус - один з головних світових фестивалів, присвячений Східноєвропейському кіно. Програма надзвичайно сильна, тому мені було дуже приємно виявити серед фільмів-конкурсантів стрічку українського виробництва "Люби мене" Марини Ер Горбач і Мехмета Багадира Ера. Цього року Україна вперше представлена в головному конкурсі повнометражних фільмів разом з фільмами з Росії, Польщі, Хорватії, Угорщини, Румунії та інших країн", - розповів Денис Іванов, генеральний директор "Артхаус Трафік" та директор Одеського МКФ. Він був учасником журі МКФ у Котбусі.

Режисер "Люби мене" називає картину поєднанням романтичної комедії та реалістичної драми. У центрі фільму "Люби мене" сучасна історія утриманки українки Саші. Починається фільм подіями в засніженому Києві. Молодий турок Джемаль перед весіллям з нареченою, яку знайшли йому батьки, приїжджає в столицю аби розважитися. Саша "знімає" його в нічному клубі, щоб отримати те, чого ніколи у неї не буде з коханцем – омріяну вагітність. Несподівано для обох, Джемаль виявляється саме тим чоловіком, з яким Саша повертається до себе.

Дівчина забуває страхи за майбутнє та комплекси віку. Вона виривається з оболонки коханки й хоче стати жінкою, готовою любити. А Джемаль, незважаючи на мовний бар'єр і пережиті шоки від київських реалій, звісно, уперше закохується в таку ззовні незалежну й сильну жінку, а насправді - незахищену й тендітну Сашу.

Також фільм "Люби мене" показали в рамках програми "Міжнародні відкриття" на фестивалі в Мангаймі, який орієнтований переважно на режисерів-початківців. Раніше, прем'єра українсько-турецького фільму відбулася на міжнародному кінофестивалі в Канаді. Фільм показали у секції "Focus on World Cinema".

Зараз ви читаєте новину «Український фільм про кохання киянки до турка показали на двох міжнародних фестивалях в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі