середа, 08 лютого 2017 09:00

Український фільм "Аврора" зібрав половину залу у Берліні

Український фільм "Аврора" зібрав половину залу у Берліні
Фільм "Аврора"

8 лютого 2007 року стартував 57-й Берлінський кінофестиваль у Німеччині. Компанія з розповсюдження фільмів "Аврора Дистрибушн" привезла стрічку Оксани Байрак "Аврора". Фільм присвячений дівчинці Аврорі, що постраждала внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

На Берлінському кінофестивалі фільми показують майже у всіх кінотеатрах та концертних залах Берліна. Відкрили фестиваль стрічкою "Життя в рожевому" французького режисера Олів'є Даа. Так називається пісня французької співачки Едіт Піаф. Фільм розповідає про цю жінку. Українців у конкурсній програмі нема. На український стенд компанія з розповсюдження фільмів "Аврора Дистрибушн" привезла стрічку Оксани Байрак "Аврора". Цей фільм Асоціація українських продюсерів висувала на здобуття нагороди Американської кіноакадемії "Оскар". Але картина не пройшла конкурсний відбір. "Аврору" показали німецьким глядачам у одному з берлінських кінотеатрів. Зала була напівпорожня.

Переможців оголосили 18 лютого. Головну нагороду фестивалю - "Золотого ведмедя" - одержав фільм китайського режисера Вана Цюаньаня (Wang Quan`an) "Весілля Туї" ("Tuya`s Marriage"). Фільм про важку долю сільської жінки, яка мандрує з сім`єю монгольським степом. "Срібних ведмедів" за кращу чоловічу і жіночу роль одержали аргентинець Хуліо Чавес (фільм "Інший") і німка Ніна Хосс (фільм "Йєлла"). Приз за кращу режисуру дістався ізраїльтянинові Джозефу Седару, який зняв картину "Бофор".

"Авро́ра" — російськомовний фільм 2006 року режисури Оксани Байрак знятий в Україні. Прем'єра фільму відбулася 30 листопада 2006 року.Фільм присвячений маленькій дівчинці Аврорі, що постраждала внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. У ролі дівчинки — 15-літня киянка Анастасія Зюркалова. Головні чоловічі ролі зіграли американський актор Ерік Робертс та російський Дмитро Харатьян. 2007 року режисер та продюсер фільму Оксана Байрак отримала за цей фільм премії в трьох номінаціях: "Найкращий вітчизняний прокатний фільм", "Найкращий сайт до фільму" та "Людина року в кінобізнесі".
Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Аврора" зібрав половину залу у Берліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі