Ексклюзиви
понеділок, 04 листопада 2013 16:58

Українські митці створять свою арт-премію та велику інтернет-платформу про культуру
17

Учасники фундації "КультАура" хочуть створити електронну бібліотеку сучасного мистецтва та масштабну недержавну арт-премію. Презентація фундації відбулася 1 листопада в центрі мистецтв "Шоколадний будинок" на вечорі, присвяченому 25-річчю галереї "Триптих".

У найближчих планах "КультАура" не лише створення масштабної арт-премії, а й запуск великої інтернет-платформи про культуру та стиль життя, розробка та втілення системних проектів з розвитку культури.

Крім того на святкуванні ювілею галереї "Триптих", першої приватної галереї в Україні, представили виставку сучасного мистецтва, до якої увійшли роботи 25 найпопулярніших українських художників, графіків і скульпторів. Серед них - роботи Анатолія Криволапа, Матвія Вайсберга, Івана Марчука, Миколи Білика та інших популярних авторів, що входять в рейтинг ста найкращих українських художників.

До громадської ради фундації "КультАура" увійшли: Юрій Комельков - ініціатор фундації і власник галереї "Триптих", рок -музикант Олег Скрипка, режисер Влад Троїцький, директор Київського музею російського мистецтва Юрій Вакуленко, арт-куратор Олеся Авраменко, художник Анатолій Криволап, видавець Надія Шаломова, рок -музикант Олександра Кольцова, ректор Інституту Музики імені Глієра Олександр Злотник, лікар і громадський діяч Ольга Богомолець, головний редактор телеканалу "Інтер " Антон Нікітін, засновниця і керівник "Культурного Проекту" Наталія Жеваго, кінопродюсер Олег Кохан та керівник Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна.

Зараз ви читаєте новину «Українські митці створять свою арт-премію та велику інтернет-платформу про культуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі