Ексклюзиви
пʼятниця, 01 листопада 2013 14:15

Тонни солі, людські скелети та фарбовані дерева - в "ПінчукАртЦентрі" нова виставка
35

Завтра, 2 листопада, в "ПінчукАртЦентрі" відкривається групова виставка 20-ти номінантів на премію "ПінчукАртЦентр" і персональна виставка молодої художниці із Великобританії Ліннет Ядом-Боакьє. Торік вона виграла головну премію "Future Generation Art Prize". До Києва привезла вісім картин, які спеціально намалювала для цієї виставки.

Обидві експозиції розташовані на 3-му, 4-му і частково на 5-му поверхах. Цього разу там показують стовби із солі, міліцейські чоботи з граніту, архітекторські креслення, фарбовані дерева, фоторепортажі з повсякденного життя.

"На цю премію подаються не лише найкращі художники країни. Ми щороку відкриваємо все нові імена", - зауважує гендиректор арт-центру Екхард Шнайдер.

Переможців визначатимуть члени Міжнародного журі. В основному це куратори музеїв сучасного мистецтва із Європи. Із українців туди входить художник Ілля Чічкан.

Імена переможців оголосять в грудні. Головна премія це 100 тис грн і оплата стажування в майстернях провідних художників світу. Двом іншим переможцям, які займуть 2-3 місця дадуть по 25 тис грн.

Виставка триматиме до 5 січня.

Зараз ви читаєте новину «Тонни солі, людські скелети та фарбовані дерева - в "ПінчукАртЦентрі" нова виставка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі