Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2012 12:52

Українська "Істальгія" про емігрантів відкриє німецький фестиваль

Українська "Істальгія" про емігрантів відкриє німецький фестиваль
Кадр з фільму

Дебютна картина української 29-річної режисерки Дар'ї Онищенко буде представлена ??на престижному фестивалі Home of Films в Німеччині.

Фільм "Істальгія" відкриє 46-й міжнародний кінофестиваль Home of Films в місті Хоф, завдяки якому глядачі щорічно знайомляться з новими іменами у світі кінематографа. Розрахований на немасову аудиторію, Home of Films є однією з ключових подій не тільки в області німецького кіномистецтва, а й світового. Щорічно у фестивалі беруть участь близько 130 картин, свої фільми на Home of Films презентували такі відомі режисери, як Вернер Шретер, Джон Карпентер, Роджер Корман.

"Істальгію" зняли у співпраці з Німеччиною та Сербією. У фільмі йдеться про українців і сербів, які живуть самітниками в Німеччині. У своєму інтерв'ю для Gazeta.ua режисерка розповіла, що кілька сцен знімали у київському Гідропарку.

Фільм змагатиметься за головний приз з картинами з Європи, Америки та Азії. Кінофестиваль Home of Films проходитиме з 23 по 28 жовтня.

Український глядач зможе побачити "Істальгію" 25 жовтня на кінофестивалі "Молодість". На широких екранах картина з'явиться в 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «Українська "Істальгія" про емігрантів відкриє німецький фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі