пʼятниця, 27 липня 2012 12:14

Цьогорічна "Молодість" відкриється німим забороненим фільмом

Цьогорічна "Молодість" відкриється німим забороненим фільмом
Кадр з фільму "Шкурник". Фото: odessa.info

Днями оргкомітет "Молодості" оголосив про завершення прийому фільмів на відбір в програми 42-го міжнародного кінофестивалю, повідомляє "Медіаняня".

Кількість заявок, що надійшли до організаторів, побила всі рекорди - 1250 фільмів з 90 країн (у минулому році їх було близько 800). 154 картини з них - українські.

Результати відбору будуть вивішені на сайті "Молодості" на початку вересня. Директор фестивалю Андрій Халпахчі поки назвав лише одну картину з тих, які потрапили в конкурс - німецько-сербсько-український фільм "Істальгія". Це дебют українського режисера Дарини Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ядерні відходи" Слабошпицького поїдуть до Швейцарії

"Зйомки завершилися недавно - фільм ще доробляють, але ми його вже подивилися і відібрали", - зазначив Халпахчі.

Також він розкрив таємницю фільму-відкриття фестивалю. Ним стане "Шкурник", заборонений український фільм 1927 року. Німий фільм покажуть з оркестром на церемонії відкриття в Оперному театрі.

"Дуже вже безсторонньо показував революцію, як таку, - вважає директор фестивалю. - Дія відбувається в Києві на Андріївському узвозі, головний герой - звичайний обиватель: сьогодні він - з червоними, завтра - з білими. По-моєму, під наші вибори це буде дуже актуально".

Зараз ви читаєте новину «Цьогорічна "Молодість" відкриється німим забороненим фільмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі