четвер, 27 жовтня 2011 18:03

У Василя Шкляра від бійок із братом лишились шрами

У Василя Шкляра від бійок із братом лишились шрами

Письменник Василь Шкляр в дитинстві люто бився зі своїм братом, на два роки старшим Петром.

Про це він розказав у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Ми з братом в дитинстві люто билися. Від тих бійок шрами і досі лишилися. Одного разу Петро мене так довів, що кинув у нього ножем. Ніж застряг у його плечі", - сказав він.

"Це були звичайні бешкети. Насправді у нас були ніжні стосунки. Петро завжди мною опікувався, захищав, коли доходило до бійок з чужими хлопцями. Якось разом з ним несли хрещеній вечерю на Великдень. В мене на ногах були дівчачі панчохи вище колін. Вони весь час з мене спадали. Петро раз по раз нахилявся і підв'язував їх шнурочками", - додав він.

В дитинстві Василь і Петро Шкляр були запеклими мисливцями.

"Змалечку у нас була велика любов до мисливства. Якось батько сказав: "Коли я повернувся з війни, то закопав на городі свій пістолет. Але забув, де точно. Орієнтувався на одне дерево, але вже його немає". Ми з братом так захотіли знайти пістолет, що перекопали увесь город. Але нічого так і не знайшли", - пригадав він.

Також письменник розповів, що їх з братом часто плутають.

"Зовні ми дуже схожі. На вулиці до Петра часто підходять люди і просять розписатися на якійсь моїй книжці. В молодості схожість була більшою. Тоді мені довелося замість нього реєструвати його шлюб. Петрові треба було йти в РАГС, а він був далеко за Києвом і через снігові замети не встигав вчасно приїхати. Мені подзвонила його наречена. Вона була в розпачі, я почав її заспокоювати. А потім сказав: "Якщо в тебе є його паспорт, то давай піду замість нього". Пішов з нею до РАГСу і розписався замість брата. Петро приїхав уже на саме весілля", - розповів Василь Шкляр.

Зараз ви читаєте новину «У Василя Шкляра від бійок із братом лишились шрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі