вівторок, 19 січня 2021 15:19

У США можуть "забанити" мемуари Трампа

У США можуть "забанити" мемуари Трампа
Американські літератори закликають не публікували мемуари Трампа. Називають його зрадником. Фото: Deadline

Понад 250 американських письменників, літературних агентів та редакторів закликають не публікувати мемуари президента США Дональда Трампа.

Підписали публічний лист "Жодної згоди на публікацію книги для зрадників". Ініціатор - Баррі Ліга. За його словами, нікого, хто підбурював чи іншим чином підтримував спробу державного перевороту 6 січня 2021-го, не слід винагороджувати та поширювати їхню філософію через видавництва.

Серед підписантів є видавництва Penguin Random House, Hachette Book Group, HarperCollins, Simon & Schuster та Macmillan.

Так, видавництво Simon & Schuster скасувало заплановане видання книжки сенатора Джоша Гоулі одного з кількох членів Конгресу, який намагався скасувати результати президентських виборів на користь Джо Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обирають найкращі українські альбоми 2020-го

Трампа вже заблокували в 12 соцмережах. Серед них Twitter, Facebook, Instagram, YouTube. Також його закликають вирізати з фільму "Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку". Ідею підтримав головний актор стрічки Маколей Калкін.

Мемуари колишнього президента США Барака Обами "Земля обітована" побили рекорд продажів у США. Торік очолили список бестселерів.

1-й том мемуарів розійшовся у 2,6 млн примірників. Однак ця цифра нижча, ніж 3,4 млн примірників книги "Становлення" колишньої першої леді Мішель Обами, проданих у 2018 році.

Зараз ви читаєте новину «У США можуть "забанити" мемуари Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі