пʼятниця, 18 травня 2012 16:43

У Сімферополі Петра Симоненка назвали моральним виродком

У Сімферополі Петра Симоненка назвали моральним виродком
Фото: segodnya.ua

Сьогодні в Сімферополі на площі Леніна відбувся Всекримський жалобний мітинг з нагоди річниці депортації кримськотатарського народу.

Учасники мітингу підійшли до площі в складі п'яти колон з різних кінців міста. Усі колони зупинилися вшанували хвилиною мовчання жертв депортації.

Мітинг відкрився молебнем пам'яті жертв депортації, яким керував муфтій мусульман Криму Еміралі Аблаєв. На заході були присутні представники Верховної Ради і Ради міністрів Криму, Меджлісу кримськотатарського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саме комуністи свого часу довели махінації компанії ЄЕСУ - лідер КПУ

Усього на площу прийшло, за різними оцінками, від 20 тис. до 30 тис. людей.

Операція з депортації кримськотатарського народу з Криму почалася рано вранці 18 травня 1944 року і закінчилася о 16:00 20 травня. За офіційними даними, депортації піддалися 181 тис. чоловік, в основному старі, жінки і діти. Практично все чоловіче населення було призвано до лав Червоної армії (за деякими даними близько 50 тис.чол.), а ті чоловіки й підлітки, які безпосередньо перед депортацією залишалися в Криму, були мобілізовані Радянською владою в трудармію і вивезені в середню смугу Росії. За даними правозахисних організацій, близько 46% депортованих загинуло в перший рік депортації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко натякнув, що знає багато про злочини Тимошенко в Росії

Тим часом перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав моральним виродком лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, який напередодні Дня депортації з трибуни Верховної Ради України заявив, що депортація кримських татар була проведена радянською владою заради їхнього ж порятунку.

"Такі твердження як те, що висловив Симоненко, можуть робити тільки моральні виродки. Моральні виродки, які виправдовують голодомор, вважають, що це просто був неврожай, а держава тоді міркувала про те, як розвивати промисловість, - висловився Чубаров. - Зрозуміло, що людині, яка вважає себе громадянином України, але якій байдуже, що загинули українці, також байдуже, що загинули кримські татари".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко мріє отримати на виборах 10-20% голосів

Крім цього Чубаров прокоментував відмову парламентаріїв розглядати законопроект про відновлення прав депортованих.

"Ці люди не готові до демократії, вона їм не потрібна. Вони не розуміють, що це таке ", - сказав Чубаров.

Раніше Петро Симоненко заявив, що "кримські татари в один день перейшли на бік Гітлера", і якби їх вчасно не вивезли з території Криму, "ці злодіяння обов'язково призвели б до стану громадянської війни".

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі Петра Симоненка назвали моральним виродком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути