середа, 25 липня 2012 11:12

У Росії вшановують пам'ять Висоцького

У Росії вшановують пам'ять Висоцького
Висоцький помер 25 липня 1980 року. Офіційного повідомлення про смерть не було - в цей час проходила московська Олімпіада. Тільки над віконцем театральної каси було вивішено скромне оголошення: "Помер актор Володимир Висоцький". Фото: nnm.ru

День пам'яті актора і поета Володимира Висоцького, який пішов з життя 32 роки тому, пройде сьогодні в Москві, повідомляє Итар-ТАСС.

"Цього року було вирішено скромно, по-тихому провести цей День пам'яті", - розповіла заступник директора Державного культурного центру-музею Висоцького на Таганці Галина Урвачева.

Увечері в "Будинку Висоцького на Таганці" буде показаний створений за його творами виставу "Райські яблука" режисера Рашида Тугушева. У Театрі на Таганці, на сцені якого артист грав Гамлета, Лопахина, Хлопуша і Льотчика, - спектакль-концерт "Я, Висоцький Володимир ..." за книгою Марини Владі "Володимир, або Перерваний політ"; прозвучать його вірші та пісні. Автором ідеї та режисером цієї постановки став народний артист Росії Валерій Золотухін.

Велику програму підготувало телебачення. "Перший канал" представить документальний фільм "Висоцький. Останній рік", в якому взяли участь Микита Висоцький, Юрій Любимов, Олександр Мітта, Людмила Абрамова, Ксенія Марініна та інші. На каналі "Росія 1" можна буде побачити картину Станіслава Говорухіна "Місце зустрічі змінити не можна" з Висоцьким у ролі мурівця Гліба Жеглова.

24 липня в Державному культурному центрі-музеї Висоцького на Таганці відкрилася виставка "1972. Високосне літо Володимира Висоцького". "Саме тоді він створив близько 30 поетичних творів, багато з яких стали піснями, знімався в кіно, грав у театрі, писав пісні до фільмів і театральних постановок", - нагадала Урвачева. Серед представлених на виставці матеріалів - рідкісні документи, автографи віршів і кадри кінохроніки.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вшановують пам'ять Висоцького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі