вівторок, 29 листопада 2011 17:25

На зйомки фільму про Висоцького витратили $20 млн
16

Фото: Фото надані авторами фільму

$20 мільйонів доларів витратили на зйомки фільму про радянську легенду, поета та співака Володимира Висоцького "Висоцький. Дякую, що живий". В українських кінотеатрах стрічка з'явиться одночасно з російськими — 1 грудня.

"Працювали над фільмом 5 років. Працювали, а не в носі колупалися. Мали більше 100 знімальних днів, зміни по 12 годин тривали, а то й більше. Знімальна група була в 850 людей. Це не рахуючи масовки. І у всіх Висоцький був у серці", - розказав молодший син співака Микита.

Він приїхав до України презентувати фільм напередодні його офіційної прем'єри.

Микита виступив автором ідеї, сценаристом та співпродюсером фільму. У продюсуванні стрічки також взяли учать український телеканал "1+1" та американська компанія "Коламбія пікчерс".

У стрічці розповідається про 5 днів із життя Володимира Висоцького, коли він пережив клінічну смерть 25-го липня 1979-го. У ній чесно показано слабкості співака: коханки, наркотики, перевищення швидкості на автомобілі.

"Коли знімали сцену з клінічною смертю, хтось випадково глянув на годинник і виявилося, що сьогодні - 25 липня. Не думаю, що це містика, просто збіг. Думав, якби переграти його життя й в ту ніч з ним виявилися люди, які були відповідальніші, змогли б його врятувати. Але він постійно жив на межі. У нього майже не лишалося життєвих сил і все, що він мав зробити, він зробив. Але мав ще багато планів — сподобалося працювати в Америці, хотів знімати кіно, поставити виставу. Звичайно, наркотики пришвидшили його кінець, але це не основна причина", - зазначив син співака.

Хто зіграв Висоцького, автори фільму лишили в таємниці. Ті, хто вже встиг переглянути стрічку схиляються до думки, що це або російський актор Сергій Безруков — мають схожу статуру, зріст і форму вуха, або власне син співака Микита. Має більш схожі риси обличчя, але вищий і крупніший за співака. У минулому він був актором. Грим для актора робили протягом 6-ти годин кожного знімального дня. Маску-робот обличчя створювали протягом 6-ти місяців.

"Ні за що не скажу, хто грає Висоцького. Хочу, щоб у ньому бачили тільки Висоцького, а не шукали за ним актора", - пояснив Микита Висоцький.

На віп-показ фільму, який відбувся вчора у кінотеатрі "Оскар" прийшли телеведуча Алла Мазур, політик Євген Червонено, гурт "Время и стекло".

"Я нормальний дніпропетровський пацан. В юності його пісні були святими для мене. Але співати його пісні ніколи не намагався — зробити це краще за нього неможливо. Єдиний, кому вдалося зробити це геніально — Григорій Лепс. І зараз часто слухаю його. Ті проблеми, які він піднімав 30 років тому, на жаль, актуальні і зараз. Наприклад, складні стосунки людини і влади", - зазначив Червоненко.

Зараз ви читаєте новину «На зйомки фільму про Висоцького витратили $20 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі