понеділок, 11 березня 2019 21:45

У прокат вийшов фільм про могутню супергероїню

Автор: imdb.com
  Лауреатка кінопремії "Оскар" Брі Ларсон (у центрі) виконує головну роль у супергеройському бойовику "Капітан Марвел". Фільм засновано на коміксах американського видавництва Marvel Comics
Лауреатка кінопремії "Оскар" Брі Ларсон (у центрі) виконує головну роль у супергеройському бойовику "Капітан Марвел". Фільм засновано на коміксах американського видавництва Marvel Comics

В український прокат вийшов американський фантастичний фільм "Капітан Марвел". Це новий блокбастер кіностудії Marvel, присвячений становленню супергероїні Керол Денверс.

1995 рік. Колишня льотчиця Повітряних сил США Керол Денверс повертається на Землю. Кілька років тому вона потрапила в авіакатастрофу. Дівчину врятували інопланетяни з раси Кріі. Дали їй своєї крові та прийняли до свого суспільства. Керол стала однією з найсильніших супергероїнь у всесвіті та приєдналася до елітної військової команди Зоряна сила. Вона має надлюдські сили, вміє літати та проектувати потужні потоки енергії. Коли Земля опиняється в епіцентрі галактичної війни між Крії та жорстокою расою Скруллів, Керол Денверс має стати на захист людей і Крії, за сюжетом.

"Капітан Марвел" - 21-а стрічка франшизи Кіновсесвіт Marvel, що стартувала 2008 року з фільму "Залізна людина". В основі лежать комікси видавництва Marvel Comics. Також це перша сольна картина кіносерії, де центральним персонажем є жінка.

"Головна проблема "Капітана Марвел" полягає у втраті голосу оригінальності, свого почерку та навіть свого гумору, попри кілька жартів, - пише для Moviegram кінокритик Юрій Самусенко. - Кожна сцена скидається на список покупок із товарами, які неодмінно присутні у супермаркеті під назвою Marvel. Сильна героїня, яка і жартує в міру, і дає психологічний відпір ворогам. Милий кіт-трикстер Гуся, який кожною появою змушує посміхатися. Жартівливий помічник, який рятує ситуацію в останній момент. Пафосний злодій, якому неодмінно треба прочитати свою мотивацію. Цей список можна продовжувати довго.

Прикриваючись пухнастими котами чи музикою з дев'яностих, авторам не вдається сховатися від найгіршого, що може спіткати кіно Marvel - нудьги. Попри суб'єктивність сприйняття будь-якого фільму, нудьга стає головним поділом прихильників та хейтерів стрічки. Усе залежить від досвіду переглядів комікс-екранізацій, які невпинно повторюють одні й ті ж сюжети під різними обгортками. Але "Капітан Марвел" не просто повторює схеми попередників. Це кіно повторює настрій нудьги від переглядів "Тор 2: Царство темряви" та "Капітан Америка: Перший месник", сюжети яких не відразу і пригадаєш. Це не страшно у контексті всієї франшизи, але з кожним фільмом все більше хочеться перемотати кілька сцен".

Головну роль у блокбастері зіграла американська акторка Брі Ларсон, володарка премії "Оскар" за драму "Кімната". Також у фільмі знялися Семюел Л. Джексон, Джуд Лоу, Бен Мендельсон та Аннетт Бенінг. Режисери - Анна Боден і Раян Флек.

"Капітан Марвел не є досконалим супергероєм, вона не з іншого світу й не має богоподібного зв'язку, - говорить співрежисер Анна Боден. - Особливою її робить саме те, наскільки вона є людиною. Вона кумедна, але не завжди гарно жартує. Вона може бути напруженою та безрозсудною, а її рішення не завжди ідеальні. Але всередині в неї так багато почуттів і людяності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасували випуск коміксу про Ісуса Христа

У прокат також вийшов український комедійний мюзикл "Гуцулка Ксеня". Розповідає про американця українського походження, який приїжджає в Карпати, аби знайти свідому українку та одружитися з нею. Стрічку знято за мотивами однойменної оперети, написаної композитором Ярославом Барничем 1938 року.

Зараз ви читаєте новину «У прокат вийшов фільм про могутню супергероїню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі