четвер, 07 березня 2019 17:30

У прокат вийшов музичний фільм "Гуцулка Ксеня"

Автор: kino-teatr.ua
  Варвара Лущик грає головну жіночу роль у комедійному мюзиклі "Гуцулка Ксеня"
Варвара Лущик грає головну жіночу роль у комедійному мюзиклі "Гуцулка Ксеня"

7 березня у прокат вийшов український музичний фільм "Гуцулка Ксеня". Розповідає про нащадка українських емігрантів у США, який шукає наречену в Карпатах.

Селище Ворохта, Карпати, 1939 рік. У готель "Оселя Говерла" із США приїжджає американець українського походження Яро. Шукає свідому українку, аби одружитися з нею. Так він втілить заповіт батька й отримає у спадок мільйон доларів, за сюжетом.

"Режисерці Олені Дем'яненко вдалося створити у фільмі особливий гуцульський космос, - пише головний редактор інтернет-журналу karabas.live Ігор Панасов. - Можна знайти риси толкінівського Гобітширу. Такий самий тихий світ, де люди вміють радіти життю, резонувати з природою, любити спокій і тишу.

Основа стрічки - оперета українського композитора Ярослава Барнича, написана 1938 року за мотивами однойменної пісні. Сам образ гуцулки Ксені - карпатський міф. Фільм робить його частиною живої сучасної культури.

Карпати - не лише милий дім, а й вічна загадка, містика. Там, де містика, завжди тривожно. За тривогу в картині відповідають учасниці київського театрально-музичного гурту Dakh Daughters. Грають на сцені готелю "Оселя Говерла". Їхні образи, артистичний вогонь і музичний нерв - це емоційний фон історії.

У кастингу нема проколів. Навіть якщо актор лише раз з'являється на екрані з якоюсь гримасою, видно, що його відібрали не випадково. У Варвари Лущик, виконавиці ролі Ксені, від природи погляд мавки. А Макс Лозинський в ролі романтика з характером Яро передав і незграбність та сором'язливість, і твердість героя. Зрештою, саме на його вмінні чи невмінні приймати рішення тримається лінія сюжету. Американський наречений повинен зрозуміти, чи хочеться йому зв'язати своє життя з Україною і станцювати з нею танго.

Творці фільму явно розуміли, що вони роблять і що хочуть отримати в результаті. Рідкість для українського ігрового кіно".

Стрічку "Гуцулка Ксеня" створено за підтримки Держкіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми грали самих себе" - учасниці гурту Dakh Daughters розповіли про зйомки в українському фільмі "Гуцулка Ксеня"

28 лютого в український прокат вийшов біографічний фільм "Мадонна: Народження легенди". Розповідає про початок творчого шляху американської співачки Мадонни Луїзи Чікконе. Стрічку знято в жанрі докудрами.

Зараз ви читаєте новину «У прокат вийшов музичний фільм "Гуцулка Ксеня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі